Vijesti / Politika

INICIJATIVA Martinčević: 'Varaždinski vrtići moraju produljiti radno vrijeme'

INICIJATIVA Martinčević: 'Varaždinski vrtići moraju produljiti radno vrijeme'

Jedna od današnjih tema Gradskog vijeća bila je i proširenje mreže dječjih vrtića kao i podjela na dvije ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje.

Vijećnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević pokrenula je inicijativu produljenja radnog vremena varaždinskih vrtića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Martinčević je još kao kandidatkinja za gradonačelnicu, osim smanjenja cijene, posebno isticala važnost produljena radnog vremena vrtića u Varaždinu koje nikako ne pogoduju roditeljima zaposlenima u dvije smijene.

Naime, od 8 objekata vrtića koji spadaju u Javnu ustanovu Dječji vrtić Varaždin čiji je osnivač Grad Varaždin, samo u jednom objektu osigurano je radno vrijeme do 20.30 sati i dežurstvo subotom što svakako predstavlja problem zaposlenim roditeljima.

- Potrebno je osigurati  popodnevnu smjenu i dežurstvo subotom. Produljenje radnog vremena ne zahtjeva puni kapacitet rada objekta kao jutarnji termini, s obzirom na to da usluge neće koristiti toliko djece kao u jutarnjim terminu. Kvalitetnom reorganizacijom i planom rada navedenih objekata mogu se zadovoljiti svi uvjeti da se pomogne roditeljima - smatra Martinčević, dodavši kako je u 2015./2016. godinu upisano 770 djece u Dječji vrtić Varaždin, te kako vjeruje da bi se ta brojka i povećala kada bi roditelji mogli koristiti uslugu popodnevne smjene koja im je potrebna. 

- U Varaždinu treba obratiti pozornost na majke koje su većinom zaposlene u trgovinama. Zato je važno da im se osiguraju uvjeti kako bi i one mogle koristiti usluge Dječjeg vrtića Varaždin, koji im je potreban za vrijeme njihovog radnog vremena u smjenama - rekla je.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci