Vijesti / Politika

Ilčić: 'One koji me napadaju smeta naše zalaganje za obitelj, za djecu...'

Ilčić: 'One koji me napadaju smeta naše zalaganje za obitelj, za djecu...'

- Sve one koji govore o mojem imenovanju ne muči moja stručnost, oni to govore samo da bi me napadali. Ono što njih smeta je jasna orijentiranost i moja osobno i stranke Hrast prema domoljubnim i kršćanskim vrijednostima.

Izjavio je to danas Ladislav Ilčić, varaždinski kulturni djelatnik i političar, predsjednik stranke Hrast, komentirajući na HRT-u svoje imenovanje za savjetnika ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegovo imenovanje potvrdio je u utorak i premijer Andrej Plenković.

> OPET U VLADU Potvrđeno: Ladislav Ilčić postaje savjetnikom ministrice kulture

- Smeta ih zalaganje za obitelj, smeta ih zalaganje i briga za djecu u kojem mi sprječavamo bilo kakvu manipulaciju djecom. Smeta ih što nas neće pokolebati u našoj borbi za tradicijske vrijednosti - dodao je Ilčić tumačeći neblagonaklonu reakciju dijela javnosti na svoje imenovanje.

Odbacio je nagađanja da njegovo imenovanje ima veze s raspravom u Saboru o opozivu Vlade, odnosno da je to osiguravanje ruke za podršku Plenkovićevoj Vladi.

- Takve konstrukcije mogu slagati samo oni koji nisu baš dobri prijatelji s logikom - rekao je Ilčić i dodao da je već bilo izglasavanja povjerenja Vladi, kada je pritom njihov zastupnik glasovao za Vladu i radio je to iz uvjerenja.

- Jasno je da moramo surađivati s HDZ-om, alternativa tome je kaos koji predvodi SDP i to je nešto što ja i moji glasači ne želimo - istaknuo je.

Cijeli razgovor s Ladislavom Ilčićem pogledajte na HRT-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci