Vijesti / Politika

Hranić: Postupak javne nabave provela je osoba suprotne političke opcije od moje

Hranić: Postupak javne nabave provela je osoba suprotne političke opcije od moje

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić sazvao je konferenciju vezanu uz dopis poslan od strane oporbenih vijećnika HNS-a i SDP-a u kojem ga pozivaju na očitovanje u vezi javne nabave za projekt etno kuće.

> VIDOVEC Oporba traži očitovanje Hranića o javnoj nabavi za projekt etno kuće

- U svojem priopćenju navodite da sam 'općinske vijećnike doveo pred gotov čin sa šturim informacijama o samom postupku javne nabave'. Općinsko je vijeće jednoglasno prihvatilo odluku o pokretanju postupka provedbe javne nabave za radove za izgradnju etno kuće centra Domitrovec, a na toj sjednici glasali su i oporbeni vijećnici Ivan Kušćar, Nikola Pozder i Srećko Županić, sva trojica glasom 'za'- ističe Hranić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaže kako je obavijest o pokretanju poziva javno objavljen i na naslovnici web stranice Općine Vidovec te da je Općinsko vijeće na izvanrednoj sjednici obaviješteno o otvorenom postupku javne nabave te da je pristigla samo jedna ponuda i to tvrtke Hidroing d.d. Varaždin.

- S obzirom da je pristigla samo jedna ponuda, Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o poništenju postupka za radove i izgradnju etno kuće te su stavke u suradnji s projektantom ponovno korigirane - nastavlja Hranić.

Pokrenut je novi postupak javne nabave, koji je također jednoglasno izglasan, no na toj sjednici bio je prisutan samo Nikola Pozder, koji je također sudjelovao u raspravi i složio se s točkama dnevnog reda.

- Procijenjena vrijednost ponovne javne nabave iznosila je 2.090.000,00 kuna bez PDV-a. Na objavljeni poziv pristiglo je šest ponuda: GK GRUPA d.o.o., Hidroing d.d. za graditeljstvo i hidrogradnju, Hedom d.o.o., Zagorje Tehnobeton d.d., Vodolim Varaždin, Forma Varaždin i Volko d.o.o Vukovar.

Ističe kako su ovlašteni predstavnici Naručitelja utvrdili da je ponuda ponuditelja GK GRUPA d.o.o. sa cijenom od 1.992.987,99 kuna bez PDV-a, odnosno 2.491.234,99 s PDV-om potpuno sukladna uvjetima iz Dokumentacije za nadmetanje i Zakonu o javnoj nabavi te je ocijenjena kao najpovoljnija ponuda prema kriteriju odabira ponuda s najnižom cijenom.

- Želio bih napomenuti da je u vrijeme provođenja postupka javne nabave, pročelnica JUO Općine Vidovec, koja ima certifikat za provođenje javne nabave bila na porodiljnom dopustu te je za provođenje postupka javne nabave angažirana druga osoba s certifikatom, koja je suprotne političke opcije od moje.

Kaže kako do 17. siječnja 2017. godine nisu ni jednom kontaktirali s GK GRUPOM d.o.o, te da su tek nakon Zaključka Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave stupili u kontakt s navedenom tvrtkom. 

- Osim što su Vijećnici informirani o provedenom postupku javne nabave, obaviješteni su i o tome da je u Proračunu Općine Vidovec 2017. osiguran dio potrebnih novčanih sredstava, dok se ostatak planira pribaviti javljanjem na dodatne nacionalne natječaje. 

Izgradnja etno kuće prijavljena je na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji je objavljen na stranicama ministarstva u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju.

- Također, u svojem ste priopćenju naveli da 'općenito malo vremena provodim u Vidovcu, a više sam stacioniran u Briselu', te 'da sam stalno u Europi, a od fondova EU ni f'. Naime, Općina Vidovec u 2012. i 2015. godini provodila je projekt Europe za građane - bratimljenje općina koji je sufinanciran putem europskih fondova  - 25.000 eura bespovratnih sredstava.

Odluke o potpisivanju Povelje o bratimljenju Općine Vidovec i Općine Dornava jednoglasno su izlasane, govori Hranić te dodaje kako su Općinski vijećnici jednako tako obaviješteni o uspješno završenom projektu 'Mentor', koji je sufinanciran od strane EU socijalnog fonda u sklopu IPA programa vrijednosti 67.138,21 eura. 

- U suradnji s poduzećem Čistoća Varaždin u rujnu prošle godine prijavljen je projekt LIFE u vrijednosti 300.000 eura te se rezultati natječaja očekuju u ožujku.

Komentirao je i svoj boraval u Bruxellesu, kaže kako je većina žitelja ponosna što predstavlja hrvatske načelnike u EU odvoru regija kao član Predsjedništva te koordinator Europske pučke stranke u ENVE povjerenstvu, da se njegov boravak isključivo financira sredstvima Europskog odbora regija i da ne prima nikakvu naknadu.

- Napominjem da Općina Vidovec nema nikakav ured u Bruxellesu, već samo Ugovor s Uredom hrvatskih regija, koji je osnovala Varaždinska županija i čija je svrha pružanje pravodobnih informacija o programima koje direktno raspisuje EU komisija iz prve ruke od strane voditeljice Ureda s kojom imamo odličnu suradnju.

Hranić zaključuje kako mu dopis daje još više poticaja da se što više bori za Općinu Vidovec, te oporbi poručuje da prvo 'pometu ispred svojih vrata'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci