Vijesti / Politika

HNS 'Troškovi bi bili manji da je Čehok više razmišljao o interesima Grada'

HNS 'Troškovi bi bili manji da je Čehok više razmišljao o interesima Grada'

Podružnica HNS-a Varaždin priopćenjem je reagirala na izjavu Ivana Čehoka kako je bivša vlast za odvjetnike izdvajala izdvajala čak 7,5 milijuna kuna te navode kako ti troškovi nikad ne bi nastali da je aktualni gradonačelnik u svom prethodnom mandatu više razmišljao o interesima Grada i njegovih građana, a manje o partikularnim interesima pojedinaca.

> Čehok promijenio sve odvjetnike koji su vodili sporove Grada protiv njega?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> 'Uštedjet ćemo na odvjetnicima, to nema veze sa sporovima grada protiv mene'

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Smatramo potrebnim javnost podsjetiti na nekoliko detalja ove 'kronologije', obzirom da je evidentno kako se mnogo toga zaboravlja i, da ne kažemo, izostavlja, kad je riječ o navedenim troškovima. Zaboravlja se da ti troškovi nikada niti ne bi nastali da je aktualni gradonačelnik u svom prethodnom mandatu više razmišljao o interesima Grada i njegovih građana, a manje o partikularnim interesima pojedinaca.

Konkretno, zaboravlja tko je povjerio posao zbrinjavanja otpada direktnom pogodbom osobi koja nije imala ni nekretninu ni znanje da to provede. Zaboravlja se i tko je toj istoj osobi omogućio da zamijeni svoje nekretnine za nekretnine grada, iako su nekretnine Grada bile više nego dvostruko vrednije.

Pritom se zaboravlja i da je sud pravomoćno presudio da su ti ugovori ništetni te da se gradu mora vratiti preko deset milijuna kuna. No - iako se o odvjetničkim troškovima trenutno vodi velika briga ne zna se kada će navedeni iznos biti vraćen, a sudski troškovi plaćeni, kako je naložio sud.

Nadalje, zaboravlja se tko je toj istoj osobi na 99 godina na raspolaganje dao cijelu zračnu luku uz mizernu godišnju naknadu od 13.000 eura te se obvezao baš od njega kupiti zemljišta na kojima će se graditi POS-stanovi. Nažalost, zaboravlja se tko je bez adekvatnih osiguranja na treću stranu prenio 770.000 kvadratnih metara zemljišta, na 99 godina radi izgradnje 'biotehnološkog parka', iz kojeg se ugovora Grad jedva izvukao plativši naknadu od oko 5 milijuna kuna.

Zaboravlja se i tko je Varteksov stadion dao pod hipoteku banci i toj istoj banci dao jamstva za kredit od 8 milijuna kuna koji je beskorisno potrošen, a Gradu je samo ostalo da kredit vraća banci. Kad se sve zbroji, možda bi primjereniji naslov novinskog teksta bio 'Grad platio 7.5 milijuna kuna za zastupanje u sporovima koje sam uzrokovao Gradu.“ I iako se kroz odabir novih odvjetnika nastoji stvoriti dojam da Grad Varaždin konačno ima vlast koja će brinuti za interese građana, nadamo se samo da se novi-stari sastav neće usput opet pobrinuti i za sebe.', stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci