Vijesti / Politika

Habuš: Ne čitam baš sve što potpisujem

Habuš: Ne čitam baš sve što potpisujem

Odgovarajući vijećniku Zlatanu Avaru na pitanje vezano uz odgovor Grada Varaždina na Nalaz inspekcijskog nadzora Ministarstva financija u Javnoj ustanovi Gradski stanovi, gradonačelnik Goran Habuš priznao je da je dio tog odgovora i argumentacija koju je koristio bivši ravnatelj JUGS-a Vladimir Kukec komentiravši pritom "da ne čita do kraja baš sve što potpisuje".

- Ako me pitate pročitam li do kraja sve što potpisujem, moj odgovor je ne, ne stignem baš sve pročitati - odgovorio je gradonačelnik Habuš vijećnicu Avaru koji ga je pitao zašto se u odgovoru koji je Grad uputio Ministarstvu financija služi argumentacijom bivšeg ravnatelja JUGS-a Vladimira Kukeca koju nije prihvatilo Gradsko vijeće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bio sam neugodno iznenađen kad sam vidio da se gradonačelnik potpisao na izjavu i argumentaciju bivšeg ravnatelja Kukeca u kojoj se navodi da je JUGS poslovao sukladno Zakonu o POS-u i da su sredstva koja su bila namijenjena Agenciji za promet nekretninama i ovako ili onako namijenjena da se reinvestiraju u POS čime se prejudicira da se ta sredstva nisu ni trebala vraćati. Podsjećam, Inspekcija Ministarstva financija u svom nalazu govori upravo o tome da se sredstva APN-u moraju vratiti, a kamo će ih onda oni reinvestirati, to je stvar novih projekata. Gradonačelniče, zanima me jesu li taj dokument napisali službe pa ste ga vi samo potpisali ili se doista služite argumentacijom koju nije prihvatilo Gradsko vijeće - pitao je Avar gradonačelnika koji mu je odgovorio da se Kukecova argumentacija našla u službenom odgovoru Grada prema Ministarstvu.

- Potpisao sam odgovor i istina je da u tom jednom dijelu citirali smo izjavu bivšeg ravnatelja, ali to ne znači da se s njom slažem. Tražili smo od njega očitovanje i to njegovo očitovanje smo uvrstili u naš odgovor - odgovorio je gradonačelnik Habuš. 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci