Vijesti / Politika

Habuš: 'Hranić diskriminira i ucjenjuje stanovnike Gojanca'

Habuš: 'Hranić diskriminira i ucjenjuje stanovnike Gojanca'

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš reagirao je nakon ponovljenog priopćenja Brune Hranića, načelnika općine Vidovec.

> Načelnik Vidovca Bruno Hranić: 'Varaždin se maćehinski odnosi prema Gojancu'

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Habuš: 'Ne razumijem nervozu načelnika Vidovca, Grad će pomoći Gojancu'

> Hranić Habušu: 'Gradonačelnik miješa kruške i jabuke i ne razumije problem'

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Umjesto da brine o zadovoljenju potreba svojih mještana, Hranić se počeo baviti prebrajanjem mrtvaca i žicanjem novaca. Pun brige za građane, Hranić je prebrojio mrtvace u Vidovcu i odrezao Gradu Varaždinu porez na mrtvace od 9 posto.

Takvim ponašanjem načelnik Hranić dovodi u pitanje opstojnost općina, pa tako i općine Vidovec, koje, prema Hranićevim izjavama, očigledno nemaju sredstava ni za najosnovnije osiguranje standarda svojih mještana već 'žicaju' novac od susjeda.

Ovo što je počeo Hranić je opasna igra dijeljenja građana po mjestu stanovanja. Hranić diskriminira i ucjenjuje stanovnike Gojanca dovodeći ih u neravnopravan položaj. Takvo šerifovanje može donijeti samo štete građanima koji očekuju od općine da uvažava njihove potrebe i za to osigurava novac u proračunima.

Grad Varaždin nikada nije i neće na taj način pristupati mještanima Vidovca kao ni drugih susjednih općina koje gravitiraju gradu Varaždinu. Kada proziva Grad Varaždin da naplaćuje svoje usluge, pitam ga zar se također na mjesnom groblju u Vidovcu ne plaćaju usluge ukopa ili grobnog mjesta. Zar su mještani Gojanca do sada besplatno dobivali te usluge?

Građanima Gojanca ne trebaju savjeti načelnika općine Vidovec jer sami znaju koliko im je pogodnosti donijelo to što su građani Varaždina.

Neka Hranić pita mještane Gojanca kada njihovi umirovljenici dobiju božićnicu, kada njihova djeca dobiju besplatne udžbenike i radne bilježnice, kada im grad kupi novo vatrogasno vozilo ili kada im se uređuje komunalna infrastruktura da li su za to da se priključe Općini Vidovec ili žele ostati u sastavu Grada Varaždina. Građani Gojanca su odluku o tome donijeli još 1994. godine.

Ovime završavam razgovor preko medija i pozivam načelnika Hranića da prestane s prebrajanjem mrtvaca i prione na posao uređenja groblja i parkirališta.' - stoji u priopćenju gradonačelnika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci