Vijesti / Politika

Grad Varaždin kupuje Varteksovu robnu kuću za potrebe Gradske knjižnice

Grad Varaždin kupuje Varteksovu robnu kuću za potrebe Gradske knjižnice

Gradsko vijeće Grada Varaždina na idućoj sjednici, sazvanoj za 24. listopada, između ostalog, odlučivat će o kupnji bivše Varteksove robne kuće smještene na Franjevačkom trgu, u samom centru grada. Iako je prošle godine objekt trebao biti namijenjen potrebama Gradskog muzeja Varaždin, čini se kako je došlo do promjene plana te da će u tom prostoru biti Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović'.

> Varteksova robna kuća i kuća Ritz postaju dio Gradskog muzeja Varaždin?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred varaždinske će vijećnike stići prijedlog odluke o zaduženju Grada. Naime, sredstva potreba za navedenu investiciju osigurala bi se kreditom u iznosu od 11.610.000,00 kuna u Privrednoj banci Zagreb.

- Prostori u kojima se odvija djelatnost Gradske knjižnice i čitaonice 'Metel Ožegović' Varaždin su zbog velikog obima građe već godinama nedostatni i to je jedan od glavnih problema knjižnice. Kako bi u godini u kojoj obilježava 180. obljetnicu, knjižnica konačno dobila prostor za rad i djelovanje, u planu je preseljenje Odjela za odrasle u Varteksovu robnu kuću smještenu na središnjem gradskom trgu - stoji u razlogu donošenja odluke.

Osim toga, na novoj bi se lokaciji uveli i dodatni sadržaji poput multimedijalne dvorane, postojala bi mogućnost održavanja prigodnih izložbi, glazbenih slušaonica i drugoga. Time bi, stoji u obrazloženju, Varaždin dobio dodatnu vrijednost u središtu grada, a istovremeno bi se oslobodio prostor HNK u Varaždinu gdje je trenutno smješten Odjel za odrasle.

U prijedlogu odluke nadalje stoji kako bi krajnji rok otplate bio deset godina od početka otplate kredita, a sredstva za vraćanje bila bi osigurana u Proračunu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci