Vijesti / Politika

FOTO U izbornim stožerima stranaka do kasnih noćnih sati

FOTO U izbornim stožerima stranaka do kasnih noćnih sati

Nedjeljna noć u izbornim stožerima stranaka na području Varaždina protekla je najprije u iščekivanju prvih izlaznih anketa, a kasnije, kako je pristizao sve veći broj članova i simpatizera, istovremeno i u druženju i u obradi podataka s terena, kao i u praćenju prebrojavanja glasova Državnog izbornog povjerenstva.

> U III. izbornoj jedinici SDP-u 8 mandata, HDZ-u 4, MOST-u i Reformistima po 1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah po zatvaranju birališta u 19 sati nakon objave rezultata izlaznih anketa u stožeru Narodne stranke Reformisti u prostorijama Coninga u Šenoinoj ulici nisu bili oduševljeni onime što su čuli. Atmosfera nije bila posebno ugodna, no nekoliko sati kasnije, oko ponoći, kada se Radimir Čačić ponovno vratio u stožer, rekao je kako je izborna matematika bila jasna i da je govorila u prilog tome da stranka nužno osvaja najmanje jedan mandat. U tim je trenucima u stožeru bilo daleko više članova, a na stol je pristigla i prigodna torta.

- Računali smo na dva mandata, čak i da bismo se mogli boriti za treći, no protestni glasovi proteklih dana sve više su se koncentrirali prema MOST-u, što je onemogućilo ono čemu smo težili. No ipak smo ostvarili jedan stabilan mandat, zastupamo prostor sjevera i ponosni smo na podršku koju smo dobili od glasača. Stranka se gradi postepeno, to je proces, mi nakon ovih godinu i dva mjeseca imamo 9.000 članova, što je impresivno. Pretendiramo na to da se potvrdimo kao najjača stranka sjevera na sljedećim lokalnim izborima - rekao nam je Radimir Čačić.

U HDZ-u se atmosfera zahuktavala postepeno, kako je vrijeme odmicalo. Cijelo vrijeme balansirajući između četiri i pet mandata, HDZ-ovci nisu bili ni najmanje nezadovoljni. Iza 22 sata u prostorije stranke pristigao je i Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije, i zajedno s ostalim članovima pratio kretanje postotaka. Posebno je bilo neizvjesno oko broja preferencijalnih glasova na listi Domoljubne koalicije.

- Konačni rezultat u našoj izbornoj jedinici ćemo znati zaista tek kad se svi glasovi prebroje. Također ćemo tek onda pouzdano moži reći koji će nas zastupnici predstavljati u Saboru. A na nacionalnoj razini vjerujemo da će HDZ uspjeti pronaći partnere i formirati novu Vladu - najavio je Anđelko Stričak.

U hotelu Turist družili su se SDP-ovi članovi. Nove informacije pristizale su iz minute u minutu, a članstvo je rezultate iščekivalo u ugodnom druženju uz hranu i piće. Erupcija oduševljenja nastupila je kada je u jednom trenutku na televiziji izrečen podatak da SDP-ova koalicija u III. izbornoj jedinici osvaja devet mandata.

- Mi smo svi prvi cilj ostvarili i osvajanjem osam mandata. Naravno da je osvajanje devetog mandata odličan rezultat! Do kraja večeri nadamo se da ćemo ga i zadržati - rekao je Mario Habek, predsjednik Županijske organizacije, koji je mnogo vremena proveo na mobitelu, jednako kao i potpredsjednik Alen Kišić.

Kako je te večeri bilo u stožerima navedenih stranaka, osim HNS-a, čiji su se članovi družili u Zelendvoru, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci