Vijesti / Politika

FOTO Međimurski studenti u Rijeci povezuju kontinent i more

FOTO Međimurski studenti u Rijeci povezuju kontinent i more

'Uvijek u životu i u poslu trebate napredovati, dakle i učiti, a ako imate prilike učiti od boljih, svaku treba iskoristiti i primijeniti', rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom svog službenog posjeta prijateljskoj Primorsko – goranskoj županiji i dodao kako pozitivna iskustva valja primijeniti kako bi sve krajeve zemlje, svaku regiju učinili konkurentnijom, boljom i u konačnici kvalitetnijom za život građana.

S istim se složio njegov domaćin župan Zlatko Komadina, te istaknuo zadovoljstvo međusobnom suradnjom i razmjenom znanja i iskustava, posebice u segmentima regionalnog razvoja, obrazovanja i zdravstva koji su ključni za obje Županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Kolega Posavec vodi jednu urednu županiju koja je vrlo kvalitetna u smislu života i standarda, ljudi što je postala tradicija njihova načina života, rada i poduzetništva i koliko znam to je županija s najmanjom stopom nezaposlenosti.

U svjetonazorskom smislu da ne govorim koliko smo slični i u tom smislu smo kroz razne političke planove imali čitav niz suradnji“, rekao je Komadina i naglasio posebnu uspješnost u zdravstvenom sustavu, koji je jedini u Hrvatskoj bez gubitaka.

Upravo je iz tog razloga na sastanak pozvao uz zamjenika župana Marka Borasa Mandića i Đuliju Malatestinić, pročelnicu UO za zdravstvo, uz zamjenicu ravnatelja KBC Rijeka Nives Jonjić i Marka Slemenšeka, pomoćnika ravnatelja za financijsko poslovanje, dok je s međimurske strane sastanku prisustvovala Sonja Tošić – Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb koja je naglasila kako je kompletan sustav međimurskog zdravstva pred velikim investicijskim ciklusom kako primarne tako i sekundarne zdravstvene zaštite, gdje je u Županijskoj bolnici Čakovec privučeno 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava za opremu i infrastrukturu iz EU fondova.

Delegacija se pritom dotakla teme vođenja kliničkog centra u njihovih 8 zdravstvenih ustanova koje broji preko 7 tisuća zaposlenih, ali i kvalitete u prostoru, opremi i usluzi koje nude, a u koje su se uvjerili prilikom obilaska Thalassotherapije Opatija gdje ih je dočekao ravnatelj Viktor Peršić sa suradnicima.

Međimurski studenti u Rijeci povezuju kontinent i more

Međimurska županija veliku pozornost pridaje svojim učenicima i studentima, kao i cjelokupnom obrazovnom sustavu, a uz sve nadstandarde posebno se vrednuju izvanredni rezultati njihovih studenata, od kojih velik broj kao mjesto studiranja izabire upravo Rijeku.

Stoga je jedna od tema bila i uspješna Udruga međimurskih studenata, druga takvog tipa u zemlji nakon Zagreba, koja je postala prava promocija turističke, gastronomske i druge sadržaje Međimurja u Primorsko – goranskoj županiji. Najavljen je pritom nastavak suradnje Ekonomskog fakulteta i Međimurske županije u bliskoj budućnosti, po uzoru na Ekonomski fakultet u Osijeku koji je na sjeveru zemlje pokrenuo novi diplomski studij sestrinstva.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci