Vijesti / Politika

Filip B. (17): 'Obmanula me osoba koja je na visokoj funkciji u Županiji!'

Filip B. (17): 'Obmanula me osoba koja je na visokoj funkciji u Županiji!'

Priopćenjem medijima jučer se obratio 17-godišnji Filip B., po funkciji, kako se bio predstavio, mladi ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

On se osvrnuo na smjenu ravnateljice Opće bolnice Varaždin Sanje Zember i na ulogu HDZ-ovog člana Upravnog vijeća Bolnice Damira Habijana u tome slučaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Pokrenuta smjena Sanje Zember, ona kaže: 'Bolnica nije politički poligon!'

> 'Jesu li političari tražili da zaposlite određene osobe, a Vi to odbili?' 'Da.'

Varazdinski.hr nije želio objaviti očitovanje mladog ministra zbog, kako smo mu i objasnili, nekoliko razloga, koje ćemo i obrazložiti.

No, s obzirom da je cijela priča sada poprimila neke druge dimenzije, ovom prilikom objavljujemo što je točno Filip poslao medijima.

- Nakon odluke Upravnog vijeća OBV-a za smjenu ravnateljice gospođe Sanje Zember službeno ću iznijeti svoj stav o tome što mislim o smjeni gospođe Zember. Kada su me novinari zvali i pitali kakav je moj osobni stav o smjeni gospođe Zember, nisam htio komentirati, nego sam prije toga htio čuti mišljenje Upravnog vijeća OBV-a te konačnu odluku da li će smijeniti ili neće gospođu Zember. Za smjenu gospođe Zember mogu reći da je s moje strane očekivana. Upravno vijeće na čelu s gospodinom Zoranom Šantekom je o tome izrazilo svoje mišljenje, a to su danas ovom smjenom i potvrdili. Također, moram se nadovezati na izjave gospodina Damira Habijana, koji taj slučaj želi ispolitizirati te okriviti vladajuće stranke da su gospođu Zember smijenili bez razloga. Kod takvih stvari ne smijemo biti vezani za stranku, kod takvih stvari moramo odlučivati svojom glavom i misliti što je najbolje za nešto, ovdje za bolnicu. Gospodin Habijan sada pred izbore želi sebe uzdignuti iznad svih i svim silama želi postati gradonačelnik Varaždina. Ali ja mu mogu poručiti da ovakvim glupostima i ovakvim spačkama i pljuvanjima po drugim osobama to neće postići odnosno neće proći ni u drugi krug, jer ljudi prepoznaju dobre i sposobne ljude, a ne one koji rade samo pred izbore. Sve u svemu, podržavam smjenu gospođe Zember! - napisao je 17-godišnji Filip B., navodni mladi ministar znanosti i obrazovanja.

Zašto Varazdinski.hr nije htio objaviti istup mladog Filipa?

- Razlog je taj da Te zaštitimo. Prvenstveno od komentara, koji su već počeli kolati internetom. Smatramo da ti funkcija koju obnašaš ne daje ovlasti da istupaš u ovakvim situacijama. Pritom ne mislimo da ti zabranjuje, ali ti ne daje neki poseban javni legitimitet. Dječji parlament i dječja ministarstva imaju funkciju promoviranja poštivanja ljudskih i dječjih prava te ljudske različitosti, a ne istupati oko ovakvih pitanja koja s vašim djelovanjem nisu povezana. Tvoj istup je politički i osvrće se čak i na člana Upravnog vijeća iz redova HDZ-a - poslali smo mu odgovor.

Isprike Zember i Habijanu

U današnjem telefonskom razgovoru ova je priča doživjela - obrat. Filip je iznio da je u cijeloj ovoj situaciji bio obmanut!

- Bio sam izmanipuliran da pošaljem priopćenje koje je netko drugi napisao. Svjestan sam svoje pogreške i sad mi je žao zbog toga, ispričavam se i gospođi Zember i gospodinu Habijanu - rekao je.

Zanimalo nas je, naravno, tko ga je obmanuo i izmanipulirao.

- Ista osoba koja je napisala to priopćenje. Ne mogu reći o kome je riječ, javnost će o tome uskoro biti obaviještena. Mogu samo reći da je riječ o osobi na visokoj funkciji u Županiji.

Kišić odbacuje da je riječ o njemu

Na izravno pitanje je li riječ o dožupanu Alenu Kišiću, predsjedniku varaždinskog SDP-a, Filip je rekao da zasad ne može odgovoriti na to pitanje.

Kontaktirali smo i Alena Kišića, koji je u potpunosti odbacio bilo kakvu takvu mogućnost. Dodao je da se zaista nada da će mladi Filip objaviti ime, jer je sad doveden u situaciju da se brani od nečega sa čime nema nikakve veze.

Evo njegove cjelovite izjave koja je u međuvremenu pristigla.

> Kišić: 'Mnogima sam trn u oku, ali ne uvlačite maloljetnike u političke igre'

Nije nije ni bio ministar?

Odgovorio je Filip B. i na prozivke da se lažno predstavlja kao mladi ministar. Naime, nakon objave njegova priopćenja u jednom mediju, Daniela Ninčević u ime Dječjeg parlamenta rekla je da on više nije član toga tijela.

- Dječji parlament RH je upravo radi ovakvog postupanja isključio Filipa B. dana 20. listopada 2016. godine te pisano obavijestio njegove roditelje. Dječji parlament RH ograđuje se od navedenog članka te ne sudjeluje u nikakvim napadima na nikoga. Dječji parlament RH nije politika SDP-a, čiji je dječak član, mi smo ljubav, mir i dobrota i to naši događaji pokazuju. Filip se nije uklopio u naš dječji program te nije ni imenovan nikakvom titulom. Dječji parlament opet je zlorabljen od nekih osoba za koje mi ne znamo tko su. Šokirani smo da mediji ovo prenose - poručila je Daniela Ninčević u ime Dječjeg parlamenta na svom javnom profilu na društvenim mrežama.

Bio član Foruma mladih SDP-a

Filip je odgovorio da neke izrečene stvari ne stoje.

- Nije točno da sam isključen iz Dječeg parlamenta, nikad nisam dobio taj dopis. Ipak, nakon svega, jučer sam podnio ostavku na svoju funkciju. Isto tako nije točno da sam član SDP-a, jer to ne mogu biti prije 18. godine. Bio sam član Foruma mladih SDP-a, ali sam već ranije istupio iz njega - rekao je Filip.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci