Vijesti / Politika

SVE SE ZNA Promjene vlasti u Petrijancu, Maruševcu, Velikom Bukovcu i Klenovniku

SVE SE ZNA Promjene vlasti u Petrijancu, Maruševcu, Velikom Bukovcu i Klenovniku

Lepoglava bez promjene

Što se gradova u Varaždinskoj županiji tiče, osim u Varaždinu, drugi krug je održan u Lepoglavi. Tamo su se u drugom krugu borili Marijan Škvarić (HNS-SDP-HSU), koji je u prvom krugu osvojio 48 posto glasova protiv Željka Šoštarića (HSS), koji je osvojio 26 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon sto posto obrađenih biračkih mjesta pobjedu je odnio Marijan Škvarić s 51,69 posto, dok je osvojio Šoštarić 47,15 posto.

- Zahvaljujem građanima koji su mi dali povjerenje, već u četvrtom mandatu. Potvrda je to i želja za kontinuitetom projekata koje sam započeo i koji su nam postavljeni za ciljeve. Sutra je novi dan, odmah krećemo dalje s projektima, za mene nema odmora - istaknuo je Škvarić.

Promjena vlasti u Petrijancu

U Općini Petrijanec je dugogodišnji načelnik Vladimir Kurečić (HDZ-HSS-HSLS) u prvom krugu osvojio 41 posto glasova, a u drugom se krugu borio protiv SDP-ovog kandidata Željka Posavca, koji je prije dva tjedna osvojio 39 posto glasova.

Rasplet situacije išao je u korist mladog kandidata Željka Posavca, koji je s 55,39 posto 'skinuo' dugogodišnjeg načelnika Kurečića, koji je osvojio 43,65 posto.

- Očekivao sam nakon prvog kruga da oni će nezadovoljni glasati za promjenu, za bolji Petrijanec. I to se ostvarilo. Nakon ostvarene većine u Vijeću, mogao sam se nadati da ću pobijediti, jer Vijeće imam na svojoj strani. Neće biti lako, znam da me čeka težak posao, ali potrudit ću se ponuditi Petrijancu najbolje što mogu - bile su prve riječi novog načelnika općine Petrijanec Željka Posavca.

- Konstatiram da je SDP u Petrijancu pobijedio koaliciju HDZ-HSS-HSLS i ja to poštujem. Pobjednički tim dobiva šansu voditi općinu, nadam se da će se snaći i da neće mnoge vrhunske stvari koje smo pokrenuli sada pasti u vodu, jer je to važno za ovaj kraj - komentirao je Vladimir Kurečić, koji iza sebe ima odrađenih čak pet mandata na čelu općine.

Mladen Blaško će voditi Klenovnik

U Klenovniku je prvi krug bio tijesan. Mladen Blaško, HNS-ov kandidat osvojio je 29 posto glasova, a SDP-ov Slavko Cerovčec svega posto manje. Nakon svih obrađenih mjesta pobjedu je odnio Mladen Blaško s 55,23 posto, dok je Cerovčec osvojio 43,03 posto.

Hranić u Vidovcu pobijedio tijesno, no uložen prigovor

Bruno Hranić, dosadašnji HDZ-ov načelnik Općine Vidovec, nakon što je u prvom krugu osvojio 47 posto, u drugom se krugu borio protiv nezavisne kandidatkinje Ines Pavleković, koja je u prvom krugu osvojila 30 posto. 

Hranić je, nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, pobijedio jako tijesno, s 49,43 posto, dok je Pavleković osvojila 49,32 posto. Ipak, nakon prvotnog prebrojavanja uložen je prigovor, a nakon što su se glasovi zbrajali čak tri puta, Hranić je pobijedio s pet glasova razlike - 49,59 posto, a njegova protukandidatkinja je osvojila 49,32 posto.

- Bilo je napeto, pobjeda je evidentna. Iznenađen sam jer je borba bila napeta, doslovno je riječ o nekoliko glasova. Ipak, čestitam svojoj protivnici na korektnom vođenju kampanje - istaknuo je Bruno Hranić.

I u Maruševcu promjene - odlazi Šagi

Ivan Šagi (HSS-HDZ) do sad je vodio Maruševec, a u prvom krugu je osvojio 39 posto glasova, dok je Damir Šprem (HNS-SDP-HSU) osvojio 30 posto. Maruševec ima novogo načelnika. Naime, nakon svih obrađenih mjesta pobijedio je Šprem s 50,77 posto, a Šagi je osvojio 46,93.

- Zahvaljujem se svim našim biračima u općini koji su glasali za nas, ali i svojoj ekipi koja od početka stoji iza mene. Ujedno se zahvaljujem starom načelniku koji je svojim radom i entuzijazmom vodio općinu 16 godina. Građani su na izborima iskazali volju za promjenama, a njihovo ćemo povjerenje pokušati opravdati. Kao što govori i naš slogan: 'Idemo dalje' - istaknuo je pobjednik Damir Šprem.

Jurgec pobijedio u Donjoj Voći

U Donjoj Voći se vodila borba između HDZ-ovog kandidata Krunoslava Jurgeca protiv nezavisne kandidatkinje Ivane Šteković. Jurgec je prije dva tjedna osvojio 43 posto glasova, a njegova protukandidatkinja 33. Nakon sto posto obrađenih mjesta pobjedu je HDZ-ov Krunoslav Jurgec s 53,95 posto, a Šteković 44,26 posto.

Franjo Vrbanić načelnik Velikog Bukovca 

Birači Općine Veliki Bukovec u drugom su krugu birali između HSS-ovog Franje Vrbanića i kandidata koalicije HNS-SDP-HSU Zvonka Hlebara. Vrbanić je u prvom krugu vodio s 39 posto, a Hlebar je osvojio 31 posto. Nakon svih obrađenih mjesta, pobijedio je Franjo Vrbanić s 53,13 posto, a Hlebar je osvojio 44,94 posto.

Rezultate u Županiji i Gradu Varaždinu saznajte na ovom linku:

> IZBORI Gotovo je! Kišić već čestitao Čehoku na pobjedi, a Štromar Čačiću

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci