Vijesti / Politika

Čehok u kampanji: 'Prvog srpnja kreće odvoz prvog dijela bala'. Gdje smo danas?

Čehok u kampanji: 'Prvog srpnja kreće odvoz prvog dijela bala'. Gdje smo danas?

- Prvog sedmog kreće odvoz dijela bala koji je neovisan o koncesiji - obećao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tijekom predizborne kampanje.

Sasvim precizno, rekao je to na sučeljavanju četvero kandidata održanom 12. svibnja u Vatrogasnom domu, u organizaciji N1 Televizije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu njegovu izjavu možete čuti u video snimci u nastavku (na 39 minuta i 20 sekundi).

- I u šest mjeseci treba utvrditi što će se dogoditi prema toj koncesiji, odnosno je li moguć neki drugi model - dodao je Čehok govoreći o rješenju za ostatak bala.

Danas je 3. srpnja pa smo priupitali gradonačelnika kako stoje stvari u vezi rješavanja tog prvog dijela bala.

- Nisam rekao da kreću prvog srpnja, nego po ljeti - bio je prvi gradonačelnikov odgovor.

Podsjetili smo ga na sminku sučeljavanja, nakon čega je rekao:

- Ma, dobro, to je bilo figurativno, ne znam... Govorio sam o ljetu. Trenutno stanje je takvo da smo uputili dopis Varkomu, tražimo od njih da bale prebace na Čistoću, budući da je Varkom posjednik bala, i da prebace dio sredstava. Čekamo odgovor. Znači, na tome se radi. Taj prvi srpnja bio je rok za stvoriti pretpostavke da se krene u postupak rješavanja problema. Dopis je, dakle, poslan, obavijestili smo direktora i usmeno i pismeno. Zasad nismo dobili odgovor, ovaj tjedna ćemo zatražiti razgovor s Varkomom i Čistoćom, napravit ćemo ovoga tjedna usmeni krug razgovora i pregovora - najavljuje Čehok.

Kaže da kada Varkom prebaci vlasništvo bala na Čistoću, Čistoća može početi s njihovim zbrinjavanjem. Čini mu se tek da još Ministarstvo mora zabilježiti promjenu vlasništva nad balama, to bi moglo potrajati par dana.

- Ne vidim razloga da se s tim oteže. Čistoća ima određene ugovore s deponijima gdje mogu taj otpad odložiti. Riječ je o 'devetnaestici', to je već obrađeni otpad - objasnio je gradonačelnik.

Hoće li to deponiranje, kada krene, ikako utjecati na račune građana?

- Ne bi trebalo uopće utjecati na račune građana - odgovara Čehok.

Što se pak tiče koncesije, koja je, čini se, očigledno nezakonita, Čehok najavljuje da će nastojati mirno riješiti spor s koncesionarom.

- Prvi srpnja bio je datum do kojeg je tužba koncesionara mirovala. Mi ćemo nastojati to mirno riješiti. Razgovarali smo s Ministarstvom, moramo sjesti s koncesionarom da vidimo ima li volje da se ova nezakonita koncesija stavi van snage i na koji način. Ako je moguće, onda ćemo ići u jednom drugom smjeru rješavanja. Zasad ih nismo kontaktirali, oni su samo čestitali nakon izbora, ali sad ćemo poslati jedan poziv i javiti se za razgovore - najavljuje Ivan Čehok skore pregovore i s koncesionarom, zajednicom ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. – EKO FLOR PLUS d.o.o. – KOMUNALAC DAVOR d.o.o.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci