Vijesti / Politika

Čehok nakon pobjede: 'Pružam ruku suradnje svima, i onima koji su nas pljuvali'

Čehok nakon pobjede: 'Pružam ruku suradnje svima, i onima koji su nas pljuvali'

Novi varaždinski gradonačelnik, ponovno nakon 2011. godine, je Ivan Čehok.

Kandidat grupe birača i nositelj nezavisne liste GLAS, sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom uvjerljivo je u drugome krugu pobijedio Alena Kišića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> GOTOVO JE! Kišić čestitao Čehoku, Štromar Čačiću. Imamo vlast kao i 2005.

> FOTOGALERIJA Slavlje u Čehokovom stožeru počelo i prije prvih neslužbenih rezultata!

Nakon obrađenih 100% biračkih mjesta, Čehok je osvojio 68,50% glasova birača, a Kišić 27,76%. Nevažećih listića bilo je 3,74%.

U Varaždinu je glasovalo 41,56% birača. Od njih 39.839 birača, na birališta ih je izašlo 16.556.

Važećih listića bilo je 15.940, a nevažećih 616.

Za Čehoka je glasovalo 11.343 birača, a za Kišića njih 4.597.

- Dopustite da se zahvalim svim Varaždinkama i Varaždincima na podršci koja nas još više obvezuje i čeka nas puno posla i sutra sam spreman pružiti svima ruku - rekao je za Čehok za HRT nedugo nakon što je sve postalo jasno i nakon što mu Kišić već čestitao na pobjedi.

Osvrnuo se odmah na novi proračun grada.

- Proračun moramo donijeti do kraja godine. U što kraćem roku moramo donijeti proračun jer ima još puno projekata koje možemo napraviti do kraja jeseni - rekao je.

Odgovorio je i na pitanje što će s balama smeća koje se nalaze na ulazu u Varaždin.

- Rekao sam da ćemo dio bala koje nisu pod koncesijom početi odvoziti uskoro, a onaj dio koji je pod koncesijom i s obzirom da postoji spor oko toga pokušat ćemo to riješiti i sanirati i tamo napraviti novu gospodarsku zonu. Jamčim da ćemo nastaviti raditi istom brzinom kao i prijei napravit ćemo bolje standarde za građane - poručio je.

Rekao je da su u njegovom stožeru očekivali ovakav rezultat.

- Očekivali smo pobjedu 70 prema 30 posto. Vi možete građane neko vrijeme držati u zabludi. Imao sam protukandidate koji su pričali neistine punih šest godina. Ali sve te zablude, neistine, laži, to vam ne može izgraditi vrtiće, popraviti škole, donijeti nova radna mjesta. Građani znaju i sjećaju se kako je bilo mojih deset godina i vidjeli su da sad šest godina nije bilo ništa, da se nije pomaklo s mjesta - izjavio je Čehok nakon izborne pobjede.

Dodao je da je u zadnje vrijeme puno mladih ljudi otišlo, te da je grad izgubio prepoznatljivost u gospodarstvu.

- Normalno je da građani kažnjavanju one koji su do sada vladali, SDP i HNS. Građani vjeruju ljudima koji donose homogenost, koji su kohezivan čimbenik, a ne onima koji su sve razjedinili i posvađali, gledali svoje uske stranačke interese. Pružam ruku suradnje i onima koji su nas pljuvali, jer nam treba suradnja. Moramo početi raditi u Gradskom vijeću, Varaždin nema vremena čekati - poručio je Čehok.

Čehokova lista u Gradskome vijeću ima devet vijećnika. Koalicija SDP-HNS-HSS-HSU ima sedam mandata, a HDZ pet. Reformisti imaju dva vijećnika i Liga za Varaždin ima dva vijećnika.

Novi gradonačelnik najavio je da će funkciju predsjednika Gradskog vijeća ponuditi nekoj od stranaka i lista koje će participirati u vlasti.

Protukandidat Alen Kišić nazvao je Čehoka i čestitao mu na izbornoj pobjedi, a svoj poraz prokomentirao je riječima da volju većine treba poštovati i da su građani više percipirali pozitivno u Čehokovom bivšem mandatu u odnosu na aktualne sudske procese.

Za ponuđenu suradnju rekao je da će je razmotriti stranačka tijela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci