Vijesti / Politika

Čačić preuzeo vlast: 'Želimo kontrolu nad projektom brze pruge i aglomeracije'

Čačić preuzeo vlast: 'Želimo kontrolu nad projektom brze pruge i aglomeracije'

Bivši županijski dužnosnici danas su predali vlast novoizabranom županu Varaždinske županije, predsjedniku Narodne stranke - Reformisti Radimiru Čačiću i njegovim zamjenicima Tomislavu Paljaku i Robertu Vugrinu.

Na primopredaji dužnosti u Županijskoj palači u Varaždinu, umjesto dosadašnjeg župana Predraga Štromara bio je dosadašnji zamjenik župana Alen Kišić iz SDP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovdje nas je dočekao, citirat ću Štromara, čisti list papira. Morat ćemo ga ispisati. Pregledat ću predanu dokumentaciju, no vjerujem da neće biti primjedbi ili nekorektnosti - istaknuo je Čačić.

Dodaje kako ga je prva rečenica njegovog nasljednika Ministarstva gospodarstva Ivana Vrdoljaka bacila u očaj, a glasila je 'Mi nećemo ginuti za projekte'.

- Mi hoćemo ginuti za projekte, to je posao župana, jer smo osam godina, nažalost, bili bez projekata i za to ne krivim dožupana Kišića. Štromar bio odličan dožupan, no nažalost župan nije, a to su rekli i građani. Nikada nitko nije poražen s prednošću od 15 posto u prvom krugu, a na to je izgubio još 10 posto. Nadam se da će biti puno bolji ministar i potpredsjednik Vlade te očekujem dobru suradnju - kaže Čačić.

-  Što se tiče suradnje s Vladom, osim činjenice da će bivši župan biti u Vladi, što je uvijek dobro, ne sumnjam u dobru suradnju i podršku na čemu ćemo inzistirati. Ako neće, obavijestit ću vas, a i njegovog šefa.

Kaže kako očekuje od Vlade 15 milijuna kuna, koje duguje za dogradnju škola po modelu JPP-a te je najavio projekte na kojima će raditi.

- Mi ne želimo biti u Vladi, niti koalicija, to će biti HNS. Mi ćemo biti projektni partneri, kao što će nama sutra SDP biti u Skupštini na dobrim i pametnim stvarima, a to očekujemo i od drugih. Želimo imati kontrolu nad projektom brze pruge i osobno želim imati kontrolu nad projektom Aglomeracije, i to na razini države.

Što se tiče suradnje HNS-a i HDZ-a, kaže kako HNS nije imao izlaza te je ta stranka prekršila sve svoje moralne i političke principe, no dodaje kako će surađivati sa Štromarom.

Oko eventualne suradnje HNS-a i reformista, ističe da su otvoreni za suradnju, ukoliko se HNS vrati politici moralnih vrijednosti koju su izgubili.

Bivši SDP-ov dožupan Alen Kišić također je komentirao koaliciju HNS-a i HDZ-a.

- Izaći na izbore pod skutom SDP i nositi te zajedničke glasove koji su dobiveni pod SDP-om, u nama suprotstavljeni tabor, ja to mogu ocijeniti kao prevaru birača. Po meni je to oblik političke trgovine za koji se nadam da će prestati u Hrvatskoj - rekao je Kišić i poželio Čačiću i njegovom timu puno uspjeha.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci