Vijesti / Politika

ČAČIĆ I VARGA Sada mu uručio priznanje, a 2005. nazvao ga 'radničkim smećem'

ČAČIĆ I VARGA Sada mu uručio priznanje, a 2005. nazvao ga 'radničkim smećem'

Jedan od laureata na svečanoj sjednici Županijske skupštine, održane 8. rujna u povodu Dana Varaždinske županije, bio je i Dragutin Varga.

Varga je dobio Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U obrazloženju je navedeno da je riječ o istaknutom sindikalnom povjereniku, borcu za prava radnika, za iniciranje i sudjelovanje u uspostavi modela modernog radničarskog dioničarstva te posebno zapošljavanju mladih radnika i stručnjaka u Itasu Ivanec, gdje i danas radi.

Nagradu su Dragutinu Vargi uručili Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine, i varaždinski župan Radimir Čačić.

I dok mu je prije nekoliko dana uručio nagradu, prije nekoliko godina Čačić je prilikom sastanka u njegovu uredu u Županijskoj palači izvrijeđao Vargu, nazvavši ga 'radničkim smećem'. Bilo je to 2005. godine.

Tako je barem Varga, a na sastanku nije bio sam, naveo u dokumentarom filmu Hrvatske televizije pod nazivom 'Tvornica je naša!', kojim je ispričana priča o nekadašnjoj agoniji Itasa i svemu onome što se dogodilo u međuvremenu i dovelo do toga da je Itas Prvomajska danas primjer radničkog dioničarstva u cijeloj Hrvatskoj.

- Ja sam htio da o tom cijelom slučaju čuje i župan. Jer ako se nešto u županiji događa, bilo bi dobro da čuje i župan. Preko sindikata uspio sam dogovoriti sastanak kod župana, s jednim jedinim ciljem, da nam Županija uplati 200 tisuća eura za pokretanje proizvodnje. Primio me župan, u ono vrijeme Radimir Čačić, međutim ja sam nakon pet minuta izletio iz njegovog ureda s nazivom da sam radničko smeće - prisjetio se detalja iz tog vremena Varga govoreći za HRT-ov dokumentarac.

Cijeli dokumentarni film pogledajte na stranicama HRT-a. Vargina izjava vezana uz navedeni sastanak je na 19:20.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci