Vijesti / Politika

BUSEKI Mjesni odbor Biškupec ponovio svoje zahtjeve u vezi gradskog prijevoza

BUSEKI Mjesni odbor Biškupec ponovio svoje zahtjeve u vezi gradskog prijevoza

Gradsko vijeće na svojoj sjednici 14. rujna odlučuje o uvođenju novih dviju postaja javnog prijevoza na području Biškupca.

> JAVNI PRIJEVOZ U Biškupcu dva nova stajališta, na Trgu I. Perkovca i kod KTC-a

Tim povodom oglasili su se iz 7. mjesnog odbora, podsjetivši da je još 2. prosinca prošle godine na inicijativu Vijeća 7. MO Varaždin-Biškupec održan prosvijedni Zbor građana u Biškupcu.

Zahtjevi su bili da gradski autobusi moraju početi prometovati puno ranije, kako bi ga mogli koristiti i građani koji rade od 6 sati ujutro te isto tako da se uvede i kasna linija za one čije radno vrijeme završava u 22 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također je nužno, stoji u zahtjevima, izmijeniti vozni red na način da se autobusi sa svih linija nađu u isto vrijeme na istoj stanici (autobusni ili željeznički kolodvor) i tamo se zadrže 5 do 10 minuta. To bi, kažu, omogućilo putnicima da odmah presjedaju na druge linije, a ne da čekaju na presjedanje i do 40 minuta.

- Uređena autobusna stanica u Biškupcu nažalost još uvijek ne koristi svojoj namjeni jer gradski autobusi ne prometuju tim naseljem. Zbog toga vijećnici 7. mjesnog odbora Varaždin zahtijevaju od gradskih službi i koncesionara da prometovanje postojeće 'Linije 2' gradskog prijevoza urede na način tako da autobus skreće sa Zagrebačke ulice u Mažuranićevu, vozi prema Biškupcu, prolazi Ulicom Mirka Kolarića te ponovo izlazi na Zagrebačku. Sukladno tome autobusne stanice nalazile bi se na početku Mažuranićeve uz Zagrebačku ulicu, na Trgu Ivana Perkovca te kod Društvenog doma u Ulici M. Kolarića 23. Također je nužno da svaki drugi prolazak 'Linije 2' bude u drugom smjeru obilaska kako bi se omogućio lakši dolazak i povratak putnika - kaže Juraj Rožić, predsjednik vijeća 7. Mjesnog odbora Varaždin 'Biškupec'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci