Vijesti / Politika

Bujanec nakon Thompsona: 'Varaždinom grmjelo ZDS! Hvala mome rodnome gradu'

Bujanec nakon Thompsona: 'Varaždinom grmjelo ZDS! Hvala mome rodnome gradu'

Dojmovi nakon uspjelog koncerta Marka Perkovića Thompsona u varaždinskoj Areni, održanog u petak 24. studenoga, još uvijek ne jenjavaju. Iako u lokalnim medijima posljednjih tjedana nije bilo tekstova koji bi naglašavali bilo kakvu kontroverznost predstojećeg koncerta, niti su oko toga istupale političke stranke, na društvenim mrežama je situacija bila tek ponešto drugačija. No u pravilu se sve svodilo na raspravu o ukusima, a manje na političke detalje iz karijere popularnog pjevača.

> VELIKA FOTOGALERIJA Thompson održao koncert u Varaždinu, pogledajte kako je bilo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među onima razgaljenima bio je i 'notorni' Velimir Bujanec, kontroverzni voditelj televizijske emisije Bujica, koji je jutro nakon koncerta napisao: 'Hvala mom rodnome gradu'.

- Upravo sam razgovarao s dragim prijateljem Markom. Pun je pozitivnih dojmova i neskrivenih emocija – sinoć je Arena Varaždin bila prepuna, a Hrvati su k’o vojska pjevali ‘Bojnu Čavoglave’ još i prije njegova izlaska na pozornicu. Za još jedan veličanstveni koncert MP Thompsona tražila se karta više, a Varaždinci su pokazali da su pravi domovine sinovi :) Hvala mome rodnom gradu i veliko hvala Marku; tako mi je žao što nisam mogao biti na koncertu – morao sam raditi, voditi Bujicu... S obzirom na viđeni potencijal, naročito mlade ljude na koncertu – i za Varaždin vrijedi ona stara: JOŠ NAS IMA, JOŠ HRVATA! PHOTO: Arena Varaždin nikada nije bila ovako popunjena, a Marko mi je jutros rekao: 'Osjećao sam se kao da sam u Čavoglavama!' - napisao je Bujanec na svojoj Facebook stranici, koja ima više od 60 tisuća pratitelja.

Iste je večeri Bujanec prenio i video snimku s koncerta, napisavši:

- VIDEO! 100 sekundi zbog kojih ćete se naježiti: THOMPSON U ARENI VARAŽDIN! To je NAŠA Hrvatska! Varaždinom grmilo ZDS! Neka pati koga smeta!

Velimir Bujanec, u javnosti poznat ponajprije kao voditelj Bujice, političke emisije obilježene radikalnom desničarskom retorikom, rođen je u Varaždinu 1974. godine, no živio je u Varaždinskim Toplicama. Pohađao je Prvu gimnaziju Varaždin. Već dugi niz godina vezan je uz Zagreb, gdje je studirao politologiju.

U to vrijeme počeo se baviti novinarstvom. Bio je, između ostalog, i glavni urednik Imperijala, novine koja je ostala upamćena po cijelom nizu fabriciranih vijesti i članaka.

Ono po čemu je također poznat javnosti je to što je uhvaćen u posjedovanju kokaina, a optužen je i za dilanje te droge, odnosno da je kokainom plaćao prostitutke. Na sudu je priznao ta djela i nagodio se te je osuđen uvjetno.

(Na slici gore: Velimir Bujanec na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović)

Bujanec je kontroverze izazivao od same mladosti. Tako se ponosno fotografirao i s fašističkom svastikom u prilično nedvojbenom kontekstu. Kasnije se od toga dijela svoje prošlosti pokušao ograditi, svodeći svoj trenutni politički stav na konzervativan, desni, domoljubni, odbacujući etikete koje su ga pratile.

Kao što i sam kaže, osobni je prijatelj s Markom Perkovićem Thompsonom, koji je i svirao nedavno na Bujančevoj svadbi.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video


Vezani članci