Vijesti / Politika

'Bez sazivanja hitne sjednice Vijeća, Grad može ostati bez vrijednih projekata'

'Bez sazivanja hitne sjednice Vijeća, Grad može ostati bez vrijednih projekata'

Nezavisni gradski vijećnici Željko Bunić i Zlatan Avar, sazvali su danas, 1. ožujka, konferenciju za medije na kojoj su iznijeli dvije nove okolnosti koje se tiču slučaja Euro Consulting, o kojem smo pisali ranijih tjedana.

> DOSSIER Euro Consulting (2): Ovako se namješta posao od 670.000 kuna!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> DOSSIER Euro Consulting: Kako je nastao, tko stoji iza njega i što je sporno

Podsjetimo, o ovom slučaju je na Gradskom vijeću prvi progovorio vijećnik Željko Bunić, nakon što su u javnost procurili određeni dokumenti koji ukazuju na namještanje natječaja u vrijednosti od 670.000 kuna.

- Grad Varaždin ima svoju vlastitu agenciju Razvojnu agenciju Sjever, osnovanu za izradu projektne dokumentacije za prijave na natječaje europskih fondova. Ipak, projekti adaptacije sportskih objekata u Jalkovcu, Gojancu, Gornjem Kućanu i Donjem Kućanu, radila je privatna tvrtka Euro Consulting koja je za to bila plaćena - započeo je Bunić.

- Prošli tjedan su se u spomenutom slučaju pojavile dvije nove okolnosti. Prvo, raspisan je natječaj za mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja, po kojoj Grad može aplicirati samo dva projekta. Druga činjenica je da je došlo do promjene pravilnika u kojem je to definirano - kazao je Bunić i dodao kako je taj natječaj bio dugo najavljivan.

- Razvojna agencija Sjever napravila je dva projekta - za dječje vrtiće u Donjem Kućanu i Hrašćici, a istovremeno je Euro Consulting pripremio četiri, vezana uz adaptaciju sportskih objekata.

Time je, nastavlja Bunić, na stolu trenutno šest projekata, a vijećnici se trebaju odlučiti za dva kojima će dati prednost.

- Gradski vijećnici, bez obzira na sve okolnosti, moraju odlučiti kojem će, od tih šest projekata, dati prednost. Ukoliko dokument za suglasnost neće biti donesen, nećemo moći aplicirati na projekt i samim time se zatvara mogućnost dobivanja novaca iz tih fondova - kazao je Bunić i dodao kako ovdje više nije riječ o političkoj trgovini i ustupcima.

Avar i Bunić slijedom svega traže hitnu tematsku sjednicu Gradskog vijeća jer za te odluke, ističu, ne moraju biti rezervirana sredstva u Proračunu.

- Ukupno je u igri 11 milijuna kuna, tako da Avar i ja apeliramo na gradonačelnika da hitno sazove tematsku sjednicu na kojoj će se spomenuta suglasnost donijeti. Sportski tereni ili vrtići? Neka gradonačelnik odluči, naš stav je jasan - mi smo za vrtiće! Ukoliko Vijeće neće biti sazvano, probat ćemo sakupiti devet ruku i sami inicirati izvanrednu sjednicu - rekao je Bunić i dodao kako bi se šteta nanijeta slučajem Euro Consulting trebala sanirati na način da se novac vrati u Proračun.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci