Vijesti / Politika

AGLOMERACIJA Čačić: 'Župan obmanjuje građane i prepreka je realizaciji projekta'

AGLOMERACIJA Čačić: 'Župan obmanjuje građane i prepreka je realizaciji projekta'

Reformist Radimir Čačić, kandidat u borbi za župana Varaždinske županije, u pratnji stranačkih kolega održao je konferenciju za medije naziva 'Štromaru, Kišiću, prestanite raditi budale od nas!' na kojoj se osvrnuo na projekt Aglomeracije.

- Nakon niza godina obmana i laži od strane koordinatora projekta Aglomeracije varaždinskog župana Predraga Štromara, jučer smo imali prilike saznati da je predana aplikacija za projekt sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Aglomeracije Varaždin. Najavljeno je da je to zadnji korak prije realizacije projekta vrijednog 686,7 milijuna kuna. Štromar i Vlašić na ovaj način pokušavaju obmanuti javnost i pokušavaju pretvoriti svoju grotesknu nesposobnost u uspjeh - započeo je Čačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U Međimurskoj županiji i Gradu Petrinji, gdje je projekt započeo istovremeno kad i u Varaždinskoj županiji, radovi su u punom zamahu i pred završetkom i to koristeći vlastite kapacitete tvrtki, dok mi nismo napravili ništa. Podsjetimo, u Međimurju župan je HNS, a dožupanica iz Reformista, dok je u Petrinji gradonačelnik Reformist, što znači da u realizaciji projekata nije prepreka država nego župan Štromar.

Osvrnuo se Čačić i na konferenciju za medije održanu 2015. godine, kad su župan Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić najavili projekt Aglomeracije Varaždin kao najveći projekt na području Županije.

- Najavili su tad i da će nakon objave natječaja u narednih godinu i pol biti posla za domaće građevinarce. U rujnu 2016. godine župan Štromar sa sigurnošću tvrdi da će do ožujka sljedeće godine svi natječaji biti zaključeni, odabrani izvođači radova i u ljeto početak radova.  Sve to bila je kao i obično kampanja zbog parlamentarnih izbora i vješto mazanje očiju građanima našeg župana.

Ipak, nastavlja Čačić, u razdoblju od listopada do prosinca 2016. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila tri natječaja za što ćemo morati platiti više od 600.000 kuna.

- 'Budući je natječaj sad poništen, moram priznati da bude malo problema', priznao je župan Štromar na kavi s novinarima u studenome 2016. Također, sam je priznao da bi Varaždinska županija mogla platiti penale 5, 10 ili 15 posto i to naravno na štetu nas građana, jer penale sigurno neće platiti župan iz vlastitog džepa zbog svoje nesposobnosti.

- Župan Štromar otkrio je da građevinske dozvole u svih 10 općina još uvijek nisu do kraja ishođene. Problema naravno nije bilo kad je tvrtka Euroconsulting njegovog stranačkog kolege dobila posao vrijedan 8,6 milijuna kuna. Pompozno najavljen završetak natječaja do ožujka 2017. rezultirao je žalbama do sredine travnja 2017. na čak tri nova objavljena natječaja - ističe Čačić i dodaje:

- Obzirom da su lokalni izbori za mjesec dana naviknuli smo da Štromar i Kišić manipuliraju građanima s obećanjima i iskorištavaju gradske institucije za svoju promociju i zabave. No, krajnje je nepristojno i besramno da za nam ponovno pred izbore najavljuju predavanje aplikacije kao zadnji korak pred realizaciju Aglomeracije, kad nisu u stanju ni natječaj napraviti kako treba. Građani nisu budale i zato Štromaru i Kišiću prestanite raditi budale od nas! - zaključio je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci