Vijesti / Politika

670.000 KUNA Željko Bunić o slučaju Euro Consulting: 'Gospodo, vratite pare!'

670.000 KUNA Željko Bunić o slučaju Euro Consulting: 'Gospodo, vratite pare!'

Izgledno je da projekti za četiri nogometna igrališta u varaždinskim prigradskim naseljima neće biti prijavljeni na natječaj za dobivanje europskih sredstava.

Podsjetio je na taj detalj gradski vijećnik Željko Bunić, rekavši i da se sad postavlja pitanje što će biti sa 670.000 kuna, koliko je predviđeno za izradu projektne dokumentacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zajednica sportskih udruga grada Varaždina tvrtkama Euro Consulting i Zelena gradnja već je isplatila polovicu tog iznosa. No kako imam dokaze da je riječ o lažiranom i falsificiranoj javnoj nabavi, očigledno je da je priča iz sfere sporta prešla na tamnu stranu. DORH provodi istragu ili će je provoditi, i to za kazneno djelo za koje je predviđeno od jedne do osam godina zatvora - rekao je Bunić.

S obzirom na rečeno, Bunić je iznio i inicijativu.

- Očekujem da tvrtka Euro Consulting i Zelena gradnja vrate novac u proračun. Gospodo, vratite, pare! Pitam gradonačelnika je li novac vraćen u Zajednicu sportskih udruga i je li taj novac vraćen u riznicu? Ako nije, hoće li gradonačelnik pokrenuti postupak vraćanja ili će biti 'pojeo vuk magare'? Jer potrošili smo 670.000 kuna za nešto što nikad neće biti prijavljeno - kazao je vijećnik Željko Bunić.

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio je da ne zna li je Euro Consulting vratio novac.

- A ako je bilo zloupotreba, neka se to utvrdi - rekao je Habuš.

Dodao je i da ne znači da ti projekti neće biti prijavljeni.

- Ministarstvo je u zadnji čas donijelo odluku da jedna jedinica lokalne samouprave može prijaviti samo dva projekta. Odlučili smo se za vrtiće u Hrašćici i Donjem Kućanu. No iduće godine možemo prijaviti i ta četiri projekta, već po nahođenju novog gradskog vijeća i gradonačelnika. Tako da novac nije bačen - smatra Goran Habuš.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci