Nesnosne gužve u vlaku na relaciji Varaždin-Čakovec: ‘Ovo traje već tri godine!’

Hrvatske željeznice nisu baš sinonim za brzo i ugodno putovanje, a jedna pritužba, koju je danas stigla na adresu naše redakcije, potvrđuje tu tezu. Riječ je o vlaku koji u jutarnjim satima polazi iz Varaždina, a odredište mu je Čakovec.

– Pogledajte što nas studente i školarce čeka ujutro u vlaku na relaciji Varaždin-Čakovec, jedan vagon vozi, a unutra je bilo više ljudi nego je sjedećih mjesta i tako svakog jutra. Moramo stajati i biti nagurani jedan uz drugoga i to ne u vlaku nego u onom prostoru ispred gdje se ulazi jer tamo gdje su sjedeća mjesta se niti nemože ući – iskazao je jedan korisnik HŽ-a svoje nezadovoljstvo.

Da bi apsurd bio veći, ono nije prvi takav slučaj.

– Vlak koji vozi na relaciji Čakovec-Varaždin u 21:47 ima tri vagona, a vozi najviše 4 putnika. I tako već tri godine uzastopno, uopće ne mijenjaju, a svako jutro je takva situacija – dodaje nezadovoljni čitatelj.

Da nije riječ o hiperboličnom iskazu nezadovoljstva potvrđuje i tekst koji je u studenom 2015. objavilo eMedjimurje.

Prije skoro godinu dana jedan čitatelj ukazao je eMedjimurju na isti problem, no do rješavanja tog problema očito nije došlo.

> Vožnja vlakom: ‘Platim kartu, a moram do Čakovca u gužvi stajati’

Tad HŽ nije ponudio odgovor na pitanje zašto ne koriste vlak s više mjesta za sjedenje, umjesto manjeg vlaka, već su istaknuli kako se mjesta u vlaku ne mogu rezervirati.

Za komentar cjelokupne situacije zamolili smo i Hrvatske željeznice, a odgovor ćemo prenijeti po prispjeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije