Kako sačuvati mozak? Predavanje o zdravlju mozga 25. listopada u Lepoglavi

Udruga Medenjak u suradnji sa Udrugom umirovljenika Lepoglava poziva sve zainteresirane na predavanje o zdravlju mozga u sklopu projekta ‘Kako sačuvati mozak’.

Predavanje će biti održano u utorak, 25. listopada, u lepoglavskom Domu kulture (Gradska knjižnica Ivana Belostenca) u 18 sati.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine moždani udar doživi oko 15 milijuna ljudi. Globalnu učestalost moždanog udara teško je procijeniti s obzirom da to varira od nacije do nacije, sugerirajući na važnost genetike kao i utjecaja okoline i životnih navika.

Bolest zahvaća sve dobne skupine s nešto višom prevalencijom u starijim dobnim skupinama, no isto tako epidemiološki podaci prate pojavnost moždanog udara u sve mlađoj životoj dobi.

U Varaždinskoj županiji tijekom 2015. godine zbog moždanog je udara hospitalizirano oko 600 do 700 pacijenata, dok broj onih koji nisu hospitalizirani nije poznat, ističu organizatori.

– Kako bismo educirali javnost i preventivno utjecali, pripremili smo ciklus predavanja, kojima je cilj predstaviti temu kroz područja medicine, rehabilitacije, farmacije i prehrane, te je otvoriti za raspravu. Nakon predavanja degustirat će se hrana koja pogoduje zdravlju mozga – pozivaju iz Udruge Medenjak.

Vrijeme održavanja događanja je od 18 do 19,30 sati. Temu će predstaviti Spomenka Kiđemet Piskač, dr.med. specijalist neurolog, Fani Solomun, studentica 2. godine logopedije na ERF-u Zagreb (pod mentorstvom dr. Kiđemet Piskač), Blaženka Vusić, mag. pharm., i Dorotea Solomun, mag.oec, voditeljica projekta.

Projekt se provodi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Projekt ‘Kako sačuvati mozak’ provodit će se do kraja 2016. godine u Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama i u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije