Spužva Bob živcira šuplje mozgove po cijelom svijetu, ne samo na Kvarneru

Sotona, kao što znamo, ima mnogo lica, odličan je glumac i vrlo je vješt u prerušavanju. Sotona, kojem tepamo i da je vrag, đavao, nečastivi, demon ili Lucifer, je pali anđeo i gospodar tame koji nas mami, baca u iskušenja, navodi na grijeh i tjera u zlo. On nas vreba, zavodi, navlači u navlakuše i sačekuje u sačekušama. Ukratko, Sotona nas otima Kristu spasitelju i isporučuje ravno u pakao, piše Nenad Horvat za portal Hera Znanje.

Znamo da Sotona stanuje svugdje.

Zahvaljujući vlč. Hrvoju Poljaku, novovinodolskom župniku, odnedavno znamo da drug Sotona stanuje i u crtićima. Preciznije, u đavoljoj raboti pod nazivom Spužva Bob Skockani.

Svi znamo za taj crtić i njegove trknute, šašave, blesave, nezrele i simpatične junake. I djeca i odrasli podjednako volimo Spužva Boba, Patrika, Lunu, Kalamarka, Eugena Klještića, Slavka, Planktona i ostale.

Svi ih volimo, ali ne i naš nadobudni seoski pop, vlč. Hrvoje; on o Spužva Bobu i njegovom šarenom društvu ne misli baš najbolje, dapače misli sve najgore.

Svaki od glavnih likova, prema njemu, je đavolje kopile i maneken jednog od sedam smrtnih grijeha. Prava Sodoma i Gomora!

U Bikini Dolini i u njezinim mještanima tako redom caruju oholost, bludnost, škrtost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, zavist i srditost. Sve odreda teški zločini koji ubijaju dušu i raskidaju savez s Bogom.

Crtić i njegovi dijabolični protagonisti, ako je vjerovati velečasnom iz Novog Vinodolskog, protive se – pazi sad – kršćanskim vrijednostima! Uh, kako ozbiljno… kako smrtno ozbiljno!

Đavo nek’ me nosi ako to nisu đavolja posla, misli si naprijed spomenuti Hrvoje i kao lijek svojim župljanima dijeli ‘obrazovni’, ali poprilično priglup letak.

Tamo im lijepo objašnjava da je gledanje Spužve Boba ‘najveće i najstrašnije huljenje’ koje ‘oduzima Bogu ono čašćenje koje dolikuje samo njemu’.

Vlč. Hrvoje, ne trepnuvši okom, u samo pola rečenice optužuje svemogućeg Boga Oca, stvoritelja Neba i Zemlje, za oholost i za zavist – za dva od sedam smrtnih grijeha.

A mi znamo koliko malo Njemu treba da se uhvati i trećeg od tih sedam – naime, srdžbe…

Duhovna misao velečasnog Hrvoja o grešnosti Spužva Boba i ostalih nije, dakako, originalna. On ju je pokupio na internetu od Srba, svoje braće u Kristu, koji su prije tri-četiri godine tjerali zezanciju (Srbi bi rekli: šegu) na ovu temu.

Sunđer Bob Kockalone i njegovi drugari su teški grešnici! Ambiciozni Hrvoje, štreber kakav već jeste, nije shvatio zajebanciju i sve je prepisao doslovno. Nije čak ni kompilirao, nego je jednostavno – onako, ministarski – plagirao. Odnosno maznuo, pri tome bespravno prekršivši osmu božju zapovijed.

Nema sumnje da Spužva Bob nije bez vraga. Ima više od 10 godina da je jedna američka varijanta vlč. Hrvoja Poljaka, nekakvi bezvezni evangelički pastor iz Louisiane (ujedno i američka inačica Željke Markić) napao SpongeBoba Squarepantsa da ‘zagovara homoseksualnost’, odnosno da je – jel’da – pederčina.

Spužva Bob i Patrik po njemu bi imali jedan ‘zanimljiv’ odnos koji bi nadilazio prijateljstvo i ulazio u sumnjive, homoseksualne vode.

Par godina kasnije, u Ukrajini se nekakva udruga pod nazivom ‘Obitelj pod zaštitom Svete Djevice’ (ukrajinska inačica ‘U ime obitelji’) iz sličnih razloga opasno i ozbiljno zalagala da se crtić zabrani.

Kao što vidimo, Spužva Bob vrlo uspješno živcira šuplje mozgove po cijelom svijetu, a ne samo na Kvarneru.

Premda nije ni mjesto ni vrijeme, ali nije lako odoljeti: prisjetimo se one narodne poslovice koja kaže: najprije pometi pred svojim pragom! Ona se obično odnosi na one koji vide trun u tuđem oku, a ne vide balvan u vlastitom.

Vlč. Hrvoje Poljak je, ignorirajući ovaj narodni naputak, previdio da je njegovo Sveto Pismo, odnosno njegova Biblija, nekih tristo milijardi puta problematičnija za mlade naraštaje od Spužva Boba i njegove podmorske kompanije.

Genocid, kamenovanje, otmice, silovanje, incest, ljudske žrtve, poligamija, ropstvo, infanticid, osveta… Vrag bi ha znao koliko još mnogo drugih pedagoških gadosti stanuje u Svetom Pismu.

Neki bezbožnici su si dali truda pa sve to izbrojali i izračunali: zločinačke teme više su desetaka puta brojnije od tema ljubavi, praštanja i spasenja. Ako je Spužva Bob pun rupa, Biblija ih je prepuna…

Dakle, najbolji lijek protiv kršćanstva nije taj prokleti strani plaćenik Spužva Bob Skockani; najbolji lijek protiv kršćanstva je velečasni Hrvoje Poljak. A ni čitanje Biblije nije na odmet: ona je materijalni dokaz da vrag nikada ne spava, piše Nenad Horvat za portal Hera Znanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije