Vijesti / Kultura

ZLATNI RAT Fotka Domagoja Severa iz Ivanca prošla izbor National Geographica!

ZLATNI RAT Fotka Domagoja Severa iz Ivanca prošla izbor National Geographica!

Mladom fotografu iz Ivanca Domagoju Severu ovih je dana pripalo još jedno priznanje za njegov rad. Matt Adams, jedan od urednika National Geographica, uvrstio je njegovu fotografiju u izbor 12 fotografija iz cijeloga svijeta.

Prizor je to koji iz zraka prikazuje fascinantnu bračku odnosno bolsku plažu Zlatni rat, iz čiste okomite ptičje perspektive.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uvijek mi je drago kad bilo koja moja fotografija izađe objavljena na stranicama poput National Geographica, jer to je fotografski vrh, objavljuju se fotografije koje moraju biti drugačije i bolje - kaže Domagoj.

No nije bilo lako napraviti tako dobru fotografiju. Neki elementi na koje je teško utjecati moraju se poklopiti.

- Zadnje dvije godine želja mi je bila napraviti dobru fotografiju te jedne od najpoznatijih hrvatskih plaža, ali primjerice prošle godine sam tri dana proveo u Bolu i sva tri dana je bila jaka bura i nije mi uspjelo - priča Domagoj.

Napominje da je ove godine još jedna njegova fotografija bila između 12 izabranih. Fotografija je to jedne skrivene plaže također s Brača.

- Jadran je prepun predivnih plaža koje su možda malo teže dostupne s kopnene strane, ali zato su toliko posebne da se isplati svaka minuta hodanja do njih, ako nemate kajak ili brodicu. U planu mi je boravak na Braču od dva tjedna i fotkanje što više tih skrivenih plaža i istraživanje otoka - najavljuje nove izazove mladi ivanečki fotograf.

Njegove fotografske uratke primijetili su već mnogi. Domagoj ima izrazito 'prometan' Instagram profil, kojeg prati više od 76 tisuća članova ove društvene mreže!

Osim profila na Instagramu, Domagoj intenzivnije radi i na svojoj Facebook stranici, kaže kako ulaže i vremena i truda da i taj svoj kanal do sljedeće godine digne na razinu onoga na Instagramu.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci