Vijesti / Kultura

ZLATNE MOTORKE Završio Trash film festival, laureati od Španjolske do SAD-a

ZLATNE MOTORKE Završio Trash film festival, laureati od Španjolske do SAD-a

Spektakularnom dodjelom festivalskih nagrada, famoznih Zlatnih motorki u Kinu Gaj te izvrsnim koncertima na Kapucinskom trgu i Afterpartyem u Caffe baru Elephant završio je sinoć 12. Trash film festival u Varaždinu.

Spektakularna Svečana dodjela Zlatnih motorki u Kinu Gaj počela je minutom šutnje u spomen na nedavno preminulog američkog filmaša Tobea Hoopera, čiji film 'Teksaški masakr motornom pilom' je bio glavna inspiracija za festivalske nagrade Trash film festivala.

Stručni žiri u kojem su bili filmski entuzijast Boris Prole, legendarni rocker Bruno Langer i voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec, dodijelio je četiri Zlatne motorke za najbolji borilački, akcijski, znanstveno-fantastični i horror film festivala.

Zlatna motorka za najbolji borilački film dodijeljena je španjolskom filmu 'Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator' i autoru Rafi Dengri Oliveru.

Zlatna motorka za horror film otišla je također u Španjolsku, filmašu Javieru Chavanelu za film 'Un hombre dulce'.

Nagrada za najbolji znanstveno-fantastični film otišla je pak u SAD za film '237NP' redatelja Braisa Revalderije.

Zlatna motorka za akcijski film ostala je pak u Hrvatskoj. Dodijeljena je naime filmu 'Iznimna opasnost', autora Mirka Czukora iz Zagreba.

Jedna Zlatna motorka dodijeljena je i francuskom filmu 'Retrosexe' koji je dobio najbolje ocjene festivalske publike.

Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, u varaždinskom HNK održana je izvedba predstave 'Krokodili', a zatim je održano i veliko koncertno finale festivala na Kapucinskom trgu gdje su nastupili festivalski bend The Fakin Lajsne i bend Gift iz Novog Sada koji je izvodio najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode.

Mnogobrojni trasheri potom su se 'dokrajčili' u Caffe baru Elephant gdje je održan završni afterparty festivala uz Fankotoner.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci