Vijesti / Kultura

ZFF U KINU GAJ Zagreb film festival dolazi i u Varaždin, pogledajte što vas čeka

ZFF U KINU GAJ Zagreb film festival dolazi i u Varaždin, pogledajte što vas čeka

Filmovi ZFF-a već odavno prelaze granice Zagreba, a zahvaljujući nedavno osnovanoj Kino mreži koja okuplja nezavisne kinoprikazivače diljem Hrvatske, naslovi sa ZFF-a prisutni su u kinima tijekom cijele godine.

Dio novog, aktualnog programa, u gotovo isto vrijeme, ove će godine biti predstavljeni i u Kinu Gaj, a radi se o dva filma, jedan za mlađu, a drugi za nešto stariju publiku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oba filma prikazat će se u srijedu, 22. studenog, a prvi je na redu film 'Moje grčko ljetovanje', u 18 sati, dok će istog dana u 20 sati biti prikazan film 'Ciambra'. 'Moje grčko ljetovanje' možete pogledati besplatno, dok je ulaznica za film 'Ciambra' 20 kuna.

> STUDENI U KINU GAJ Bogat program uz premijeru čak sedam filmova!

 

Više o filmu 'Moje grčko ljetovanje'

Tsatsiki jedva čeka ljetne praznike koje treba provesti kod svog oca Yanisa u idiličnom malom mjestu na Kreti. No ondje više ništa nije kako je bilo. Hoteli i restorani zjape prazni, a financijska kriza nadvila se i nad očevom plantažom maslina. Tsatsiki uzima stvari u svoje ruke i s neustrašivom prijateljicom Alvom započne misiju spašavanja.

Više o filmu 'Ciambra'

Talijanski kandidat za Oscara. Slobodni nastavak Carpignanova prvog filma Mediterraneo prikazanog 2015. na ZFF-u u sklopu Dana LUX filma. Tinejdžer Pio Amato živi u A Ciambri, malenoj romskoj zajednici u Kalabriji. Sa svojih 14 godina, odavno je za sobom ostavio dane djetinje nevinosti. Pije, puši i jedan je od rijetkih koji se bez poteškoća kreću između različitih etničkih skupina u susjedstvu – lokalnih Talijana, afričkih imigranata i Roma, kojima i sam pripada. Pio posvuda slijedi starijeg brata Cosima, usvajajući pritom vještine potrebne da preživi na ulicama grada. Kada Cosimo nestane, Pio mora odlučiti je li doista spreman postati muškarcem. Pronicljiv uvid u jednu od marginaliziranih zajednica južne Italije. Iza filma stoji i Martin Scorsese kao njegov izvršni producent. U programu 15 dana autora u Cannesu osvojio nagradu Europa Cinemas Label.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci