Vijesti / Kultura

Započela Turneja tri Grgura u Splitu, dolaze Kerekesh Teatar i The Mindmills

Započela Turneja tri Grgura u Splitu, dolaze Kerekesh Teatar i The Mindmills

U utorak, 4. travnja, s početkom u 20 sati u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split započela je treća po redu Turneja tri Grgura jedinstvenim kulturnim događajem pod nazivom Uskrsno glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita.

No, prije prigodnog programa publici su se obratili u ime Splita Stevo Vučković i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice i Raymond Rojnik, u ime Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, rekao je, a Stevo Vučković se složio, da je došlo vrijeme financijske nesigurnosti, ali to ne znači da kultura staje – već se razvija, okrenuta je budućnosti i neupitno 'zbrinuta'.

Predstavili su planove za 2017. godinu u kojoj nas očekuje novi set koncerata, kazališnih predstava, izložbi, ali i znanstvena tribina koja će približiti široj javnosti lik Grgura Ninskog i njegovo doba.

U realizaciji tribine sudjelovat će zavodi za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu i Zadru i suorganizatori.

Varaždin će Splitu ove godine 'pokloniti' predstavu Kerekesh Teatra i nastup grupe The Mindmills, a Split Varaždinu predstavu Gradskog kazališta mladih Split i nastup grupe NoA & The Funkblasters. U planu je i umrežavanje dvaju blues festivala.

Ostale programe u sklopu Turneje saznat ćemo uskoro, a kompletan raspored bit će dostupan na službenoj internetskoj stranici.

Turneja obuhvaća tri grada – Split, Nin i Varaždin, u programima kojih je do sada sudjelovalo više od pedeset umjetnika (slikara, fotografa, glazbenika, keramičara, itd.) i prisustvovalo preko 15.000 posjetitelja, a umrežilo se desetak institucija, sadašnjih partnera u organizaciji.

Današnji kulturni događaj sastojao se od sinteze više vrsta umjetnosti – glazbene i likovne.

Varaždinski slikar Tomislav Sabolić predstavio je izložbu novih slika nastalih u tehnici ulja na platnu, prodajnog karaktera, s motivima gradske vedute koja će ostati otvorena do sredine travnja.

Za glazbeni dio bili su zaduženi mezzosopranistica Blanka Tkalčić i pijanist Zoran Velić. Izveli su arije i valcere iz opereta, opera, ciklusa i mjuzikla karakterističnih za geografske regije obuhvaćene Turnejom.

Organizatori ovog događaja bili su gradovi Varaždin i Split, Koncertni ured Varaždin, Wolfman j.d.o.o. i Hrvatsko narodno kazalište Split.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci