Vijesti / Kultura

IZNIMNO PRIZNANJE Raymondu Rojniku uručeno visoko priznanje Francuske Republike

IZNIMNO PRIZNANJE Raymondu Rojniku uručeno visoko priznanje Francuske Republike

U Gradskoj vijećnici danas je Raymondu Rojniku, ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu, uručeno visoko priznanje Francuske Republike, odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti.

Odličje, koje su u Hrvatskoj dosad dobili tek slikar Josip Vaništa, pjevačica Tereza Kesovija, redatelj Ivica Buljan te varaždinska muzikologinja Zdenka Weber, uručio je Raymondu Rojniku Philippe Meunier, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ponosan sam, a posebno sam ponosan što je ovo priznanje stiglo iz Francuske. Posebna je čast dobiti nagradu iz kolijevke kulture i umjetnosti kakve danas poznajemo. Dosad sam uvijek bio onaj koji je nominirao druge ljude za nagrade, no sada je došao red da i ja primim nešto - kazao je Rojnik.

Istaknuo je Rojnik kako je ova nagrada od velikog značaja i za Grad Varaždin jer je, osim njega, već jedna Varaždinka primila tu nagradu, muzikologinja Zdenka Weber, koja je danas bila prisutna u vijećnici.

Francuska je bila zemlja-partner 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine koje su bile dio francuskog festivala Rendez vous, a Raymond Rojnik se kao izvršni organizator festivala istaknuo svojim radom i suradnjom sa izvođačima iz Francuske.

- Kroz Barokne večeri mi našoj publici omogćujemo vidjeti nešto što inače nemaju priliku vidjeti. Zemlji domaćinu pružamo priliku da pokaže ono najbolje što ima. Zanimljivo je biti menadžer u kulturi u ova vremena i preporučam mladim ljudima da krenu u te vode - kazao je Rojnik.

Veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Philippe Meunier kazao je zbog čega je Raymond Rojnik dobio nagradu.

- Varaždin je grad koji je iznimno aktivan na području kulture, kulturna baština iznimno je bogata. Barok spaja Francusku i Varaždin, kako kroz arhitekturu, tako i kroz glazbu. Ekipa s kojom smo sudjelovali tokom Varaždinskih baroknih večeri bila je fantastična i uspjeli smo promovirati kulturu obje zemlje na jako kvalitetan način - kazao je Meunier.

Svečanosti su prisustvovali brojni uglednici, gradonačelnik Goran Habuš, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić ...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci