Vijesti / Kultura

'VICTORIA I ABDUL' Film o britanskoj kraljici od 19. listopada u Kinu Gaj

'VICTORIA I ABDUL' Film o britanskoj kraljici od 19. listopada u Kinu Gaj

'Victoria i Abdul' ime je filma koji će se u Kinu Gaj prikazivati u četvrtak, 19. i subotu, 21. listopada, s početkom u 18 sati.

Ova filmska priča temeljena je na stvarnim događajima za vrijeme kraljevanja kraljice Victorije, koja je vladala Ujedinjenim Kraljevstvom 63 godine, od 1837. godine do svoje smrti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja filma prati posljednje destljeće njezinog vladanja i njezino neočekivano prijateljstvo s mladim indijskim službenikom Abdulom, koji dolazi iz Indije na kraljičin zlatni jubilej 1887. godine, a kasnije postaje njezin najbliži povjerenik i učitelj.

Iako je kraljica Victoria u to vrijeme bila i carica Indije, članovi kraljevske obitelji i njeni najbliži suradnici suprotstavljaju se prijateljstvu i žele ga uništiti. Dok kraljica preispituje svoju dugogodišnju vladavinu, unatoč protivljenju njezine obitelji, prijateljstvo i međusobno poštovanje između Abdula i kraljice se produbljuje i upravo time potaknuta, kraljica počinje promatrati svijet oko sebe drugim očima.

U ulozi karizmatične Victorie je dobitnica nagrade Oskar Judi Dench, a mladi indijski glumac Ali Fazal pojavit će se kao Abdul. Film Victoria i Abdul pun je topline, mudrosti i humora.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci