Vijesti / Kultura

'VATRENI ANĐEO' Stephan Lupino Varaždinu poklanja još jednu skulpturu

'VATRENI ANĐEO' Stephan Lupino Varaždinu poklanja još jednu skulpturu

Varaždinski umjetnik i fotograf Ivan Lepen, poznatiji pod umjetničkim imenom Stephan Lupino, svom rodnom gradu Varaždinu poklonit će još jednu skulpturu. U Parku mladih (u Ulici Gustava Krkleca, nasuprot Supermarketa Konzum i Vrtnog centra Parkovi kod groblja) u subotu, 14. travnja, u 13 sati bit će otkrivena brončana skulptura Fire Angel (Vatreni anđeo), koji je izrađen u maniri njegovog sve prepoznatljivog stila kojeg su kritičari prozvali 'lupinizmom'.

Skulptura visine 3,7 metara izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otkrivanje skulpture u Varaždinu bit će odlična najava velike retrospektivne izložbe koja će u povodu 35. obljetnice umjetničkog stvaralaštva kontroverznog fotografa, a u posljednje vrijeme skulptora i multimedijalnog autora biti otvorena 25. travnja u najprestižnijem izložbenom prostoru u Hrvatskoj, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Autor poziva sve ljubitelje umjetnosti, prijatelje i građane rodnog Varaždina da svojim dolaskom uveličaju svečanost na kojoj će izvesti, kako najavljuje, sebi svojstven fotografski performans čije detalje nije želio u naprijed objavljivati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci