Vijesti / Kultura

Varaždinski komorni orkestar uz Johna Malkovicha na koncertu godine u Lisinskom

Varaždinski komorni orkestar uz Johna Malkovicha na koncertu godine u Lisinskom

Sjajni holivudski glumac John Malkovich, pijanistica Anastasia Terenkova te proslavljeni kornist Radovan Vlatković uz Varaždinski komorni orkestar jamstvo su nezaboravnog početka sezone Lisinski subotom.

U subotu 7. listopada 2017. Vlatkovićevo jedinstveno glazbeno umijeće, snaga i profinjenost doći će do izražaja u Concertinu za rog, čelestu, gudače i udaraljke hrvatskoga skladatelja Brune Bjelinskog, kao i u Mozartovu Koncertu za rog i orkestar u Es-duru.

Prethodit će im Schnittkeov Koncert za glasovir i gudače koji se pokazao kao izvrsna platforma za stvaranje novog 'crossover klasičnog glazbenog djela'.

Schnittkeova je glazba nevjerojatan potencijal za stvaranje dijaloga glasovira i pripovjedačkoga glasa koji donosi brižljivo birane ulomke iz romana O junacima i grobovima argentinskog pisca Ernesta Sabata.

Malkovich utjelovljuje glas Fernanda Vidala Olmosa, iz poglavlja Izvještaj o slijepima, okrutnog i naizgled potpuno poremećenog paranoika opsjednutog slijepcima i zlom.

PROGRAM: Bruno Bjelinski: Concertino za rog, čelestu, gudače i udaraljke Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za rog i orkestar u Es-duru, br. 2, KV 417 Alfred Schnittke: Koncert za glasovir i gudače Ograničen broj ulaznica osigurajte na vrijeme na blagajni Dvorane ili klikom na link.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci