Vijesti / Kultura

Varaždinski folklorni ansambl predstavio pjesme i plesove u Poljani Biškupečkoj

Varaždinski folklorni ansambl predstavio pjesme i plesove u Poljani Biškupečkoj

Varaždinski folklorni ansambl (VFA) održao je u subotu, 18. studenog samostalni cjelovečernji koncert u društvenom domu u Poljani Biškupečkoj. VFA se okupljenima predstavio sa šest koreografija pjesama i plesova Hrvatskog Zagorja i Međimurja. Riječ je tek o jednom dijelu bogatog repertoara nagrađivanog ansambla.

Publika je između ostalog vidjela koreografiju 'Črna gora, javorek zeleni' nagrađenu 3. nagradom na Festivalu folklorne koreografije 2012. godine te koreografiju 'Zrasla nam je hruškica' s kojom je VFA 2015. godine osvojio 1. mjesto na državnom susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu. U travnju 2016. godine izveli su je i u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje koreografije potpisuje Pjerino Hrvaćanin, osnivač i umjetnički voditelj ansambla. Koncert u Poljani Biškupečkoj uz Pjerina Hrvaćanina pripremili su i uvježbali plesni voditelj Tim Hrvaćanin te voditelj tamburaške sekcije Matija Auker. Uz plesne točke ansambl je izveo i dvije pjesme s kojima su otvorili odnosno zatvorili program.

VFA je koncert izveo s djelomično pomlađenim sastavom. Naime, ovaj je koncert bio prvi nastup za brojne nove članove koji su se ansamblu pridružili ove jeseni. VFA puno pažnje posvećuje temeljitoj edukaciji novih plesača, pjevača i svirača koji uče i vježbaju kod stručnih voditelja s dugogodišnjim iskustvom.

Inače, želja ansambla je obogaćivati kulturni život Varaždina, no ne samo programima u centru grada, već na cijelom području grada Varaždina. Upravo je zato koncert održan u Poljani Biškupečkoj u suradnji s lokalnim mjesnim odborom, a članovi ansambla nadaju se da će koncert ponoviti i iduće godine.

Nakon koncerta u Poljani Biškupečkoj, Varaždinski folklorni ansambl očekuje 16. prosinca koncertu u HNK u Varaždinu koji će izvesti s dvije gostujuće skupine, Folklornim ansamblom Koprivnica i Folklornim društvom Kres iz slovenskog Novog Mesta. Rezervirajte datum i nemojte propustiti ovu sjajnu večer izvrsnih folklornih skupina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci