Vijesti / Kultura

VAFI - Savršen spoj edukacije i zabave za mlade

VAFI - Savršen spoj edukacije i zabave za mlade

Četvrti dan VAFI-ja zaključen je nagrađivanim animiranim filmom Mary & Max, nadarenog australskog redatelja Adama Elliota, koji je na specifičan način posjetiteljima govorio o lakim, ali i teškim temama koja se često skrivaju od dječjih očiju.

Iako je danas izostao edukativni segment festivala u obliku radionica, održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o stanju dječjeg filma u svijetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okrugli stol okupio je značajna imena iz domene filmova za djecu, poput Gerta Hermansa, urednika časopisa ECFA (European Children's Film Association), Wilsona Lazarettila, kojega su mnogi već upoznali kroz radionice optičkih igračaka, Jacqueline Cosgrove, čelnice organizacije Bardic Studio koja promiče stvaralštvo kod djece u Australiji, Sandre Malenice, organizatorice VAFI festivala, te drugih.

- VAFI festival savršen je primjer načina na koji se mladi uvode u svijet animacije kroz edukaciju i kroz projekcije – izjavio je Gert Hermans, dodavši kako mu je čast biti sudionik VAFI-ja.

U jutarnjim je satima u kinu Galerija započelo prikazivanje filmova iz kategorije VAFI JUNIOR, dakle filmova za djecu koje su proizveli uzrasti do osamnaest godina.

U poslijepodnevnim satima je za sve koji nisu uspijeli, ili su željeli pogledati još jednom, prikazan zbir najboljih filmova iz kategorije VAFI SENIOR za osobe starije od petnaest godina koji su bili prikazivani protekla tri dana VAFI festivala.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci