Vijesti / Kultura

VAFI početak u kinu: ventilatori protiv samorecikliranja i leteće životinje

VAFI početak u kinu: ventilatori protiv samorecikliranja i leteće životinje

Počinje VAFI (Intrenacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin 22. - 27. travnja). U prva tri dana na VAFI Senioru prikazat će se 104 filma odraslih animatora iz 29 zemalja svijeta.

Svijet od papira

Sutra ujutro, u utorak, kreću prve projekcije u varaždinskom kinu Galerija. U prvom bloku u Senioru MINI koji počinje u 9:30 prikazivat će se filmovi namijenjeni djeci od 3 do 10 godina. Među njima je i priča o strahovima o recikliranju jednog ventilatora koja dolazi iz Irana, ali i događaji dva jelena koji u šumi nalete na leteće životinje.

Ovo su samo neke od divnih animiranih priča koje se vjerojatno nikad neće naći na malim ekranima. Projekcije u prvom Senior MIDI bloku počinju u 11, a u Senior MAXI bloku u 12:30.

Djeca odlučuju o najboljima

Svi autori filmova u VAFI Senioru natječu se i za VAFI nagrade - statuuu VAFI. Filmovi su podijeljeni u tri kategorije: MINI (rađeni za djecu do 10 godina), MIDI (za djecu od 11 do 14 godina) i MAXI (za mlade starije od 15 godina).
Nagrade dijeli žiri koje čine upravo djeca i mladi animatori iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Repriza za propušteno

Među pristiglim filmovima doista ima divnih priča i poruka, a razvrstani su prema dječjim uzrastima. Kako su projekcije VAFI SENIORA u utorak, srijedu i četvrtak ujutro i neki roditelji s djecom sigurno neće moći na njih ići, odlučili smo ih ponovno prikazati - kaže izvršni direktor festivala Hrvoje Selec.

Repriza najboljih filmova za djecu od 3 do10 godina (Best of SENIOR MINI) bit će u nedjelju u 17 sati, a najboljih filmova za djecu od 11 do 14 godina (Best of SENIOR MIDI) bit će u subotu u 17 sati.

Svi programi za publiku su besplatni, a više možete saznati na www.vafi.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci