Vijesti / Kultura

VAFI Dodjelom nagrada završilo osmo izdanje Festivala animiranog filma

VAFI Dodjelom nagrada završilo osmo izdanje Festivala animiranog filma

U palači Herzer je danas, 4. lipnja, zatvoren 8. Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin - VAFI. Dodijeljene su i festivalske nagrade – po jedan 'dječji Oskar' u svakoj kategoriji (MINI, MIDI i MAXI), i po četiri ravnopravne druge nagrade, ali i plavi VAFI za film koji najviše promiče dječja prava, kao i četiri ravnopravne druge nagrade u toj kategoriji.

Žiri koji je ocjenjivao JUNIOR sekciju tijekom protekla dva dana sastojao se od stručnjaka u području animiranog filma, a činili su ga Kinez Johnchill Lee, Bosanac sa švedskom adresom Midhat Ajanović - Ajan i Martina Meštrović iz Hrvatske. Odgledali su 122 filma u ukupno šest projekcija i dodijelili tri kipića i petnaest diploma. Najboljim filmom u JUNIOR MINI kategoriji proglašen je slovenski film 'Crtanje svjetlom', u MIDI kategoriji pobijedio je također slovenski film 'U gradu', dok je MAXI VAFI statuu zaslužio ruski film 'Tko je glavni i odgovorni ovdje?'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrade u posebnoj kategoriji plavi VAFI dodijelile su Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske i Gorana Banda iz ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Najboljim filmom su proglasile 'Chemion protiv osteosarcoma' koji govori o pravu djeteta na zdravlje i na informaciju, a ispunjen je nadom.

Organizatori su na samom zatvaranju dodijelili priznanja najmlađim gostima partnerima iz Kine, čije smo filmove imali prilike pogledati u popratnim projekcijama. Ujedno su zahvalili svim volonterima, suorganizatorima, pokroviteljima, sponzorima, partnerima i medijskim pokroviteljima na pomoći i svim gostima na opravdavanju statusa internacionalnog i prosperitetnog festivala. VAFI je još jednom dokazao da može pomaknuti granice, a druge nas godine očekuje nova zemlja partner - Italija.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci