Vijesti / Kultura

Uspješna sezona Gllugla, čeka ih gostovanje u Visu sa Shakespearovim Cezarom

Uspješna sezona Gllugla, čeka ih gostovanje u Visu sa Shakespearovim Cezarom

Umjetnička organitacija Gllugl u srpnju seli na otok Vis gdje će tijekom cijelog ljeta izvoditi svoje programe u gradovima Visu i Komiži.

Ljetni program započinje pretpremijerom predstave Cezar W. Shakespearea u režiji slovenskog redatelja Jerneja Kobala 4. srpnja u Visu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijera u Varaždinu na sceni Centra za mlade predviđena je za rujan 2017. Slijede reprize iste predstave u Komiži i Visu, izvedbe Hasanaginice M. Ogrizovića u režiji Tamare Kučinović te koncerti jazz grupe Kajtebriga.

Gllugl sezonu 2016./17. završava sa 101 izvedbom, od toga 88 u vlastitoj produkciji te 13 gostujućih ansambala ili solista.

Ostvareno je 25 gostovanja izvan Varaždina od čega 5 u inozemstvu: tri u Sloveniji te po jedno u BIH i Poljskoj. Četiri predstave odigrane su premijerno (Kvadratura kruga, Minaluš, Hasanaginica, Dindim), a jedna će biti izvedena pretpremijerno (Cezar).

Gllugl teatar sudjelovao je na tri festivala: s predstavom Duga Dinka Šimunovića u režiji Tamare Kučinović na festivalu MESS Sarajevo (osvojena nagrada Mali MESS za najbolju predstavu za djecu), s istom predstavom na Lutkarskoj reviji u Rijeci te s predstavom Uspavanka za Bellu Katarine Arbanas u režiji ansambla na Lutkovnem festivalu u Mariboru. 

Umjetnička organizacija Gllugl ostvarila je ove sezone suradnju s HNK u Varaždinu (koprodukcija predstave Kvadratura kruga), Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca, Kazališnom družinom Pinklec iz Čakovca, SLG Celje te brojnim obrazovnim institucijama od vrtića do visokoškolskih ustanova.

- Mala statiska sezone 2016./ 2017. - Bez ikakvih sredstava iz državnog, gradskog, županijskog, bilo kojeg drugog proračuna ili fondova. Zahvaljujemo Savjetu mladih grada Varaždina i Gradu Varaždinu što nam je povjerio organizaciju i vođenje programa u Centru za mlade. Hvala na pomoći: Lepoglavec d.o.o, Vision d.o.o., VTV, a posebno zahvaljujemo našoj vjernoj publici! - objavio je Gllugl teatar na svojoj Facebook stranici.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci