Vijesti / Kultura

Udruga 'Kula Kneginec' u društvenom domu u Turčinu otvorila izložbu slika

Udruga 'Kula Kneginec' u društvenom domu u Turčinu otvorila izložbu slika

U subotu, 18. studenog, u organizaciji likovne udruge 'Kula Kneginec', otvoren je petodnevni postav izložbe slika u društvenom domu u Turčinu.

Cilj izložbe je predstaviti radove likovnih stvaraoca i potaknuti aktivnost na području likovne umjetnosti u Knegincu te očuvanje iste kao kulturne baštine našeg zavičaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložena djela različitih tehnika likovnog izražavanja su iz fonda slika nastalih tijekom ljetne likovne kolonije održane u sklopu programa proslave Dana općine Gornji Kneginec na kojoj je uz domaće sudjelovalo i četrdesetak likovnih stvaraoca s područja Zagrebačke, Krapinsko-Zagorske, Koprivničko-Križevačke i Međimurske županije koji su svojim likovnim stvaralaštvom obogatili do sada najveću održanu likovnu koloniju u Knegincu.

U uvodnom dijelu izložbe nazočne likovnjake i uzvanike pozdravio je predsjednik udruge Ivan Keretić, koji se zahvalio Općini Gornji Kneginec na podršci u radu udruge, te je prezentirao tematski postav izložbe i najavio organizaciju prve međunarodne likovne kolonije u kojoj bi sudjelovali slikari iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

Izložbi slika prisustvovali su općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec.

Općinski načelnik otvorio je izložbu slika te pohvalio kontinuirani rad udruge, koja svojim aktivnostima doprinosi promociji općine i obećao daljnju podršku radu udruge.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci