U Galerijskom centru otvorena izložba Jeruzalem – glavni grad Izraela

U Galerijskom centru otvorena izložba Jeruzalem – glavni grad Izraela

U Galerijskom centru u Varaždinu, u utorak navečer, otvorena je izložba fotografija Jeruzalem – glavni grad Izraela, a svi Varaždinci moći će ju pogledati do 27. listopada, do kada će biti otvorena.

Na fotografijama se nalazi prijestolnica Izraela, odnosno Sveti grad, po tumačenju židova, muslimana i kršćana, a prikazani su brojni motivi Jeruzalema, grada velike povijesti i tradicije, koji je zajednica suprotnosti s jedinstvenim karakterom.

- Posebno nam je drago da smo u Varaždinu, a nadamo se da je ovo naznaka još tiješnje suradnje Varaždina i Izraela. Mi u Veleposlanstvu ćemo svaki ovakav projekt podržati, smatramo da je kultura odlična platforma za približavanje i bolje upoznavanje – istaknula je Irit Shneor iz Veleposlanstva Države Izrael, koji su i suorganizator izložbe.

Suradnja Ambasade i Varaždina nije od jučer, kulturne ustanove grada, a osim Galerijskog centra, tu se ističu Koncertni ured i Varaždinske barokne večeri, koji su već odradili dosta zajedničkih projekata.

- U čestom smo kontaktu, ponajviše radi projekta obnove sinagoge, koji je za nas od velikog značaja i koji ćemo sigurno nastaviti. Velika nam je želja, smatram i obaveza, sačuvati spomen na ovu izuzetno bitnu zajednicu, koja je nekad imala veliki značaj u našem gradu – kazao je Ivan Mesek, ravnatelj Galerijskog centra Varaždin.

Ispred grada Varaždina, izložbu je otvorio Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća, koji je istaknuo čast i zadovoljstvo zbog prigode da Varaždin ugosti grad tako bogate povijesti i zanimljivog spoja modernog i tradicionalnog, kao što je Jeruzalem.

Na fotografijama su prikazane brojne atrakcije Jeruzalema, a izložbu su sa velikim zanimanjem već na otvorenju pogledali brojni Varaždinci.

- Ovo je tek djelić ljepote Jerulazema, kojeg treba doživjeti uživo. Nadamo se da će ova izložba uspjeti dočarati sve to, a možda nekog i potaknuti da posjeti Sveti grad – istaknuo je Mesek.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dok mu se stranka osipa i gubi zastupnike šef SDP-a zbog Agrokora traži raspuštanje Sabora