Vijesti / Kultura

Stephan Lupino: 'Neki smatraju kako je Vatreni anđeo u rangu Kipa slobode'

Stephan Lupino: 'Neki smatraju kako je Vatreni anđeo u rangu Kipa slobode'

'Vatreni anđeo' naziv je skulpture umjetnika Ivana Lepena, poznatijeg kao Stephan Lupino, koja je danas, 14. travnja, predstavljena u Parku mladih u Ulici Gustava Krkleca.

Skulptura je je izrađena u maniri njegovog sve prepoznatljivog stila kojeg su kritičari prozvali 'lupinizmom'.

- Vatreni anđeo je toliko dobar, da o njemu ne treba ništa pričati, on govori sam za sebe. Ja mislim da bi trebao biti negdje u centru New Yorka, a neki smatraju da je u rangu Kipa slobode - rekao je ponosan Lupino.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lupino sljedeću izložbu sprema u Klovićevim dvorima.

- Na izložbi u Klovićevim dvorima bit će većinom fotografije iz noćnih klubova, moje najbolje fotografije, crteži, skulpture, art namještaj, odnosno, cjelokupni 'lupinizam' - naglasio je Lupino te dodao kako u zadnje vrijeme najviše radi skulpture od drveta i bronce.

Skulptura visine 3,7 metara izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture.

- Kao što smo i najavili, namjeravamo obogatiti javne prostore, a Lupino je sam došao s idejom da on donira svoje skulpture, i da mi samo platimo odljev. Lupino je danas jedan od hrvatskih umjetnika koji najviše izlažu po europskim središtima, barem koliko sam ja uspio vidjeti po medijskim objavama, i drago nam što je Gradu Varaždinu odlučio pokloniti sada već drugu skulpturu - rekao je Čehok te pozvao ostale umjetnike da Gradu predlože svoje skulpture.

Poznata glumica Hana Hegedušić također je imala svoju ulogu u performansu.

- S Lupinom sam se nedavno upoznala, na jednom projektu, on je baš bio u pripremama za ovo prekrasno djelo koje ovdje izložio i onda me pozvao da sudjelujem, na što sam ja pristala. Svidjelo mi se općenito kako radi i jako volim sve njegova umjetnička djela - rekla je za kraj Hana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci