Vijesti / Kultura

KONCERT Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti 27. listopada u Varaždinu

KONCERT Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti 27. listopada u Varaždinu

U sklopu kulturnog projekta 'Izazovi života' glazbeni virtuozi Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti izvest će veličanstvena djela Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija na miniturneji od tri koncerta u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, od 25. do 28. listopada.

Koncert u Varaždinu održat će se u petak, 27. listopada, u varaždinskom HNK s početkom u 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj ovoga jedinstvenog glazbenog projekta, uz obilježavanje 25 godina Hrvatsko-američkog društva, jest podržati osnaživanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz provedbu Outward Bound programa.

Riječ je o iskustvenom učenju u prirodi tijekom kojeg mladi stječu osobine i vrijednosti koje će im pomoći u svakodnevnom životu, primjerice odgovornost, samopoštovanje, samostalnost, ustrajnost, zajedništvo, povjerenje i samosvijest.

- Od prve anglo-američke igraonice, licenciranog školovanja u SAD-u do humanitarnog rada, Hrvatsko-američko društvo već četvrt stoljeća provodi projekte usmjerene na osnaživanje skupina koje su počesto marginalizirane u društvu: od rehabilitacije invalida Domovinskog rata, nezaposlenih, osoba s posebnim potrebama, djece bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a sve to kako bi im pomogli da se s novim znanjima, vještinama i iskustvima lakše nose s izazovima života - izjavila je na predstavljanju projekta Marina Ljubišić, predsjednica Društva.

Posebno je istaknuto da će vrhunska glazbena djela Stefan Milenkovich izvesti na Guadagninijevoj violini iz 1783. godine. Njegova plodna karijera solista, recitalista i komornoga glazbenika obogaćena je nizom humanitarnih aktivnosti.

- Zadovoljstvo nam je ponovno sudjelovati u projektu sa sjajnim glazbenikom i iznimnim čovjekom kao što je Stefan Milenkovich. S jedne strane, projekt nam je umjetnički izazov da što iskrenije prezentiramo veličanstvena glazbena djela publici, a s druge strane, on je i emotivni izazov jer želimo maksimalno pomoći ovoj osjetljivoj grupi mladih ljudi - istaknuo je Krunoslav Marić, član Zagrebačkih solista.

Udruženim snagama vrhunskih glazbenika, Hrvatskog-američkog društva, suorganizatora Hrvatske glazbene mladeži, Art Hill-a i Meritum komunikacija osigurat će se provedba visokovrijednoga edukacijskog programa u prirodi koji se održava u Lici i na Velebitu u Outward Bound centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

- Ovim programom mladi stječu konkretne vještine i vrijednosti koje ih mogu kvalitetno uključiti u socijalnu zajednicu kao aktivne članove društva – istaknula je Lovorka Šimunec, predsjednica Outward Bound Croatia.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci