Vijesti / Kultura

SAKUPLJANJE Fotografije Matije Brumena izložene u Galerijskom centru Varaždin

SAKUPLJANJE Fotografije Matije Brumena izložene u Galerijskom centru Varaždin

Danas je u Galerijskom centru Varaždin otvorena izložba pod nazivom 'Sakupljanje' slovenskog fotografa Matije Brumena.

O njegovu stvaralačkom radu govorio je ravnatelj Galerijskog centra Ivan Mesek, a i sam autor osvrnuo se na nastanak svojih radova.

Matija Brumen, rođen u Mariboru 1975. godine, koji živi i radi u Ljubljani, u Varaždinu je predstavio fotografije iz dvaju svojih ciklusa - 'Sajam' i 'Collectioner'.

Ciklus 'Sajam', koji je nastajao u razdoblju od 2002. do 2008., fokusira se na vizualiziranje sadržaja iz svakodnevice, u ovome slučaju živopisna ponuda predmeta na mariborskom buvljaku.

U ciklusu 'Collectioner', nastao tijekom 2016. i 2017. godine, serijom fotografija uhvaćena je navika stanara ili stanarke jednog stana koja na neobično 'kreativan' način ispred ulaznih vratiju gomila cijeli niz različitih stvari. Serija je to fotografija koja nam omogućuje zapitati se što se nalazi s druge strane vratiju, odnosno ući u tumačenje unutarnjeg psihološkog života osobe čije stvari su fotografirane kroz dulje vremensko razdoblje.

Matija Brumen je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani završio dodiplomski studij japanologije i filozofije, a na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja magistarski studij Planiranja vizualnih komunikacija - fotografije. Usavršavao se na studijskim razmjenama u Japanu, Njemačkoj i Češkoj. Sudjelovao je na rezidencijama u Tajvanu i u Njemačkoj. Dobitnik je više nagrada, među ostalima Emzim Fotografija godine i ESSL Art Award.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci