Vijesti / Kultura

RUČNO RAĐENE KNJIGE 'Našla sam novu zanimaciju. Potrebna je samo volja i mašta!'

RUČNO RAĐENE KNJIGE 'Našla sam novu zanimaciju. Potrebna je samo volja i mašta!'

U sklopu Tjedna primijenjenih umjetnosti, koji je otvoren u ponedjeljak, 12. lipnja, varaždinski su umjetnici započeli sa svojim radionicama.

> TJEDAN PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI 'Želimo pobuditi kreativnost kod Varaždinaca'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, Tjedan primijenjenih umjetnosti prvi puta se održava u Varaždinu, a prvu radionicu održale su mlade umjetnice Mateja Rusak i Ivana Stepan, koje povezuje ljubav prema likovnoj umjetnosti, osobito grafici.

Tako se danas u Kuli stražarnici našla nekolicina Varaždinaca, koji također dijele ljubav prema likovnoj umjentnosti, koji su željni kreative ili pak samo žele naučiti nešto novo i steći zanimljivo iskustvo. 

Radi se o radionici ručno rađenih knjiga.

- Radila sam kao dizajnerica u Visu, a tamo smo sve crtali ručno. Došla sam na ove radionice, jer od mladih ljudi uvijek možeš nešto novo naučiti o bojama, kompoziciji... Ovo mi je svojevrstan podsjetnik na različite tehnike - rekla nam je Draženka Jany te nam je pokazala svoje prijašnje likovne radove, koje je spremala u maloj knjižici. 

Mateja i Ivana objasnile su nam proces izrade ručnih knjiga.

- Polaznici prvo rade monotipiju, koja bude naslovna stranica blokića, knjižice ili albuma, a korice dobivamo od ljepenke. Drugi dan će na korice lijepiti svoje monotipije, a na kraju se arci šivaju unutar knjižice.

Danas se radi likovni dio, dodaju, a sutra će završiti svoj uporabni predmet - knjižicu, blokić ili album.

- Ja inače radim dekupaž ili shabby chic, te tehnike su mi se jako sviđaju, a monotipiju smo radili na fakultetu, tako da mi nije strana - rekla nam je Višnja Lukinec.

Amira Berber rekla nam je kako je došla s prijateljicom i da nije očekivala da će radionica biti toliko zanimljiva.

- Našla sam si novu zanimaciju. Potrebna je samo dobra volja i puno mašte, a na kraju se dobije produkt, koji jako lijepo izgleda. Planiram napraviti album i male knjižice poput rokovnika ili dnevnika, nešto za sebe, a nešto za poklon.

Ukoliko još niste, radionice imate prilike posjetiti tokom cijelog tjedna i probuditi kreativnost i maštu, koja se zasigurno krije u svima vama.

> Varaždinski umjetnici u svojim će ateljeima u lipnju održati kreativne radionice

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci