Vijesti / Kultura

Ratni fotozapisi branitelja i novinara Mladena Genca u galeriji Dvora Trakošćan

Ratni fotozapisi branitelja i novinara Mladena Genca u galeriji Dvora Trakošćan

Otvorenje izložbe fotografija Mladena Genca održat će se u četvrtak, 12. listopada, u 18 sati u galeriji Dvora Trakošćan.

Izložba 'Mladen Genc - ratni foto zapisi' nastala je kao dio aktivnosti Državnog arhiva u Varaždinu na prikupljanju i prezentaciji arhivskog gradiva o Domovinskom ratu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o fotografijama koje prate put novinara Mladena Genca kroz sva hrvatska ratišta. Iz njegovog opsežnog opusa za ovu je prigodu odabran reprezentativni izbor od oko 130 fotografija, snimljenih na istočnoslavonskom, zapadnoslavonskom, ličkom i južnodalmatinskom bojištu.

Gencove fotografije amalgam su novinarskoga profesionalizma i dragovoljačkog srca. On pedantnošću novinarskoga profesionalca bilježi svakodnevicu hrvatskoga vojnika, stradanja hrvatskoga civilnog stanovništva i razaranja hrvatskih naselja i kulturne baštine. No, Genc nije samo fotograf, on je i novinar, pa njegove fotozapise prati i dojmljiva, riječima zapisana priča.

Glavna odlika ove izložbe jest uspješan spoj dokumentarne fotografije i njihov kvalitetni opis, čime se i nakon više od dva desetljeća od tih događaja, u ratnim zapisima Mladena Genca čuvaju vrlo živa sjećanja iz Domovinskoga rata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci