Vijesti / Kultura

RABUZINOVI DANI Otvorenje izložbe slika Ivana Rabuzina u Novom Marofu 25. ožujka

RABUZINOVI DANI Otvorenje izložbe slika Ivana Rabuzina u Novom Marofu 25. ožujka

Pučko otvoreno učilište Novi Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Novi Marof te INN barom i ove godine organizira Rabuzinove dane u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' Novi Marof u mjesecu rođenja Ivana Rabuzina tj. u ožujku.

Ivan Rabuzin, premda prvotno slikar, on je i pjesnik - uvjerljivo otčitava nataloženi govor sunca, kao što je u stanovitom smislu i kompozitor - onaj koji na vlastiti način slaže note kojima se i drugi služe, odnosno sređuje planove i slojeve, puteve i lijehe kao što drugi harmonično postavljaju mjerne oznake na crtovlju, stoji u najavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rabuzin najradije govori o cvijetu kao pojmu, o cvijeću kao zbirnoj imenici, ali ne zaboravlja ni bujnost stvarnih manifestacija, bogatstvo botaničkih ili agrikulturnih fenomena.

U subotu, 25. ožujka, u 18 sati u prostore Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' otvorit će se izložba akvarela odabranih radova Ivana Rabuzina, a u Rabuzinovim danima, koji će trajati od 25. ožujka do 10. travnja, posjetitelji će imati priliku uživati u Rabuzinovoj kavi (INN bar u sklopu Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin'), projekciji filma Ključ sreće, slikarskim radionicama za djecu i odrasle, prezentaciji suvenira (suradnja sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina) i izložbi razglednica prema motivima slika Ivana Rabuzina (Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci