Vijesti / Kultura

RABUZINOVI DANI Bogat program manifestacije koja počinje 23. ožujka

RABUZINOVI DANI Bogat program manifestacije koja počinje 23. ožujka

'Glavne zvijezde' ovogodišnjih 3. Rabuzinovih dana koji će se održati u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu od 23. ožujka do 23. travnja, su tapiserije rađene prema motivima slika Ivana Rabuzina. Dio njih nastao je osamdesetih godina dvadesetog stoljeća u poznatoj francuskoj radionici La Lisse d’Aubusson, tehnikom ručnog tkanja, dok je dio njih izrađen tafting tehnikom u Tvornici Zivtex u Zaboku - današnja Regeneracija.

Najpoznatiji rad Ivana Rabuzina ove vrste, zasigurno je svečani kazališni zastor Kazališta Takarazuka u Tokiu te tapiserija u velikoj predavaonici Muzeja moderne umjetnosti Saitama u Urawi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prisutnost Rabuzinovih djela u muzejima, galerijama i raznim drugim kulturnim institucijama širom svijeta, obavezuje nas, da u njegovom novomarofskom kraju, stalno podsjećamo na vrijednost koju ovo ime nosi.

Iz tog su razloga 3. Rabuzinovi dani, nakon porculana, kojeg je Rabuzin oslikavao za svjetski poznatu tvornicu porculana Rosenthall, i akvarela, posvećeni rijetko viđenim i izloženim tapiserijama.

Otvorenje izložbe bit će u petak 23. ožujka u holu Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' u 18 sati. U sklopu ovogodišnjih 3. Rabuzinovih dana, uz izložbu, moći će se razgledati kuća Ivana Rabuzina u Ključu u ponedjeljak, 9. travnja, u 17 sati isključivo uz najavu u Turističkoj zajednici Grada Novog Marofa, budući da je broj posjetitelja ograničen.

Tijekom mjesec dana trajanja 3. Rabuzinovih dana, zainteresirani mogu prisustvovati i raznim likovnim radionicama, radionici izrade tapiserija, projekciji filma Ključ sreće te stručnom predavanju o ovom, svjetski poznatom slikaru naive.

Organizatori ove manifestacije su Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji. Ujedinjenim snagama i ove godine predstavit će suvenire i promotivni materijal inspiriran prepoznatljivim bojama i motivima Ivana Rabuzina.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci