Vijesti / Kultura

Prosinac u kinu Galerija: Od oskarovaca do Ratova zvijezda

Prosinac u kinu Galerija: Od oskarovaca do Ratova zvijezda

Kino Galerija prigrlilo je božićni duh i donosi nam više nego jedan poklon u mjesecu prosincu. Zasigurno je najzvučnije ime američki blockbuster Ratovi Zvijezda: Sila se budi, no očekuje vas još mnogo odličnih filmova. Krenimo redom.

Drama Mustang (Mustang), koja je i francuski kandidat za Oscara, ima tu čast da otvori projekcije u prosincu. Riječ je o francuskom filmu redatelja Deniza Gamzea Ergüvena. Prikazuje se u četvrtak, 3. prosinca, te u utorak, 8. prosinca. Oba puta u 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rumunjski kandidat za Oscara, Bravo! (Aferim!) rumunjiski je spoj avanture, komedije i drame. Redatelj je Radu Jude, a film će se prikazivati u tri navrata, petak, 4. prosinca, i subotu, 5. prosinca, s početkom u 20 sati. Kasnije istog mjeseca, u utorak 22. prosinca, ponovo ćete moći pogledati Bravo! U 19 sati i 30 minuta. Cijena je 20 kuna, a film je samo za one starije od 15 godina.

Već smo u studenom upoznali Dobrog dinosaura (The Good Dinosaur), a oni koji su propustili ili žele ponovo pogledati mogu to učiniti 6. prosinca u 17 sati. Redatelj ove animirane komedije i drame je Peter Ohn. Cijena ulaza je 20 kuna, a film je sinkroniziran na hrvatski.

Dokumentarni britanski film U glavnim ulogama: Nestabilni bjeloruski elementi (Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus) prikazuje se samo u jednom terminu, 10. prosinca, četvrtak, u 19 sati i 30 minuta. Redateljica je Madeleine Sackler, a film govori o otporu diktaturi u Bjelorusiji. Cijena je 15 kuna.

Također ćemo imati priliku pogledati i jednu hrvatsku komediju, Život je truba. Prikazivati će se u petak, 11. prosinca, i subotu, 12. prosinca, u terminu od 20 sati, a u srijedu, 30. prosinca, u 19 sati i 30 minuta. Redatelj je Antonio Nuić, a cijena je 15 kuna, a ulaz je zabranjen mlađima od 12.

Novo izdanje starih crtanih junaka razveseliti će i starije i mlađe generacije. Animirani film Snoopy i Charlie Brown: Peanuts film (The Peanuts Movie), redatelja Stevea Martinoa, prikazivati će se u subotu, 12. prosinca, i nedjelju, 13. prosinca, u 17 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Dokumentarni film Sklonište (L'abri) govori o prihvatilištu za izbjeglice u Švicarskoj. Redatelj je Fernand Melgar, a prikazati će se 15. prosinca u 19 sati i 30 minuta. Cijena je 15 kuna.

Ratna sjekira (Bone Tomahawk) malo je netipičan film za blagdansko vrijeme. Riječ je o horor-vesternu, redatelj je S. Craig Zahler. Film će se prikazivati u četvrtak, 17. prosinca, i ponedjeljak, 21. prosinca, u 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice je 20 kuna, a film nije za mlađe od 15.

Posebna poslastica očekuje vas 18. prosinca, u petak. Na redu je nacionalna akcija Kino mreže i HAVC-a, 3. maraton kratkometražnih filmova. Tako će od 18 početi program Europski mali maratonci, namijenjen djeci, dok će u 20 sati započeti Europski maratonci, filmovi za odrasle (ne u pornografskom smislu). Ulaz će biti besplatan.

Valjda najisčekivaniji film ove godine, Ratovi zvijezda: Sila se budi (Star Wars: The Force Awakens) prikazivati će se u tri termina. Prvi termin biti će 19. prosinca, subota, u 20 sati, a 20. prosinca, u nedjelju, i 29. prosinca, u utorak, biti će prikazan u 19 sati i 30 minuta. Redatelj ove svemirske opere je J.J. Abrams. Cijena ulaznice je 20 kuna, a ulaz je dopušten samo za starije od 12 godina.

Pjesma mora (Song of the Sea) animirani je obiteljski film namijenjen ljubiteljima fantazije. Prikazivati će se samo jednom, 20. prosinca u 17 sati. Redatelj je Tomm Moore, a cijena ulaznice je 10 kuna.

U posljednje vrijeme popularan žanr krvoločne fantazije biti će ove zime i u kinu Galerija. Riječ je o talijanskom filmu Priča nad pričama (Il racconto dei racconti) koji spaja žanrovske odrednice fantastike, horora i romanse. Prvo prikazivanje je u srijedu, 23. prosinca, a drugo 28. prosinca, u ponedjeljak, u 19 sati i 30 minuta. Redatelj je Matteo Garrone. Cijena ulaznice je 20 kuna, a ulaz otvoren samo za starije od 15 godina.

Nakon Božića možete pogledati pravu blagdansku poslasticu Tulum prije Božića (The Night Before). Riječ je o komediji redatelja Jonathana Levinea. Prvo prikazivanje biti će u subotu, 26. prosinca, u 20 sati, a drugo će biti u nedjelju, 27. prosinca, u 19 sati i 30 minuta. Ulaznica je 20 kuna.

Na kraju, očekuje vas sinkronizirani animirani film Sedmi patuljak (Der 7bte Zwerg). Redatelji filma su Boris Aljinović i Harald Siepermann, a prikazati će se u 17 sati 27. prosinca, u nedjelju. Cijena ulaznica je 10 kuna.

Sve u svemu, očekuje nas odličan filmski prosinac u kinu Galerija!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci