Vijesti / Kultura

Preko 800 sudionika nastupit će na ovogodišnjim Theaterspiele u varaždinskom HNK

Preko 800 sudionika nastupit će na ovogodišnjim Theaterspiele u varaždinskom HNK

Već 14 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske 'Europski kulturni krug-EKULT' uz Osnovnu školu Vidovec te općinu Vidovec organizira Dramske igre na njemačkom jeziku 'Theaterspiele'.

To je projekt koji je u ovih 14 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podnavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, Županije Varaždinske, Međimurske županije, općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, i vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini.

Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te nije natjecateljskog karaktera.

Osim mogućnost da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu 'Theater spielen im Deutschunterricht'.

Ovogodišnje 14. Dramske igre na njemačkom jeziku će se održati u vremenskom periodu od 30. ožujka do 1. travnja i to na međunarodnoj razini u varaždinskom HNK. 

Gostujuće grupe i gosti dolaze iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i naravno Republike Hrvatske. Prijavljeno je sveukupno 49 grupe sa preko 800 sudionika i to od vrtićkog, srednjoškolskog uzrasta do studenata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci