Vijesti / Kultura

Pijanističko natjecanje 'Memorijal Jurica Murai' privuklo velik broj kandidata

Pijanističko natjecanje 'Memorijal Jurica Murai' privuklo velik broj kandidata

Danas je u Glazbenoj školi Varaždin započelo drugo po redu pijanističko natjecanje međunarodnog karaktera - Memorijal Jurica Murai. Da se radi o ozbiljnom natjecanju, dokazuje i peteročlani žiri kojeg čine Đorđe Stanetti (Hrvatska), Zuzana Niederdorfer (Slovačka/Austrija), Milana Chernyavska (Njemačka), Luca Trabucco (Italija) i Yoko Nishii (Japan).

Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić je istaknuo kako se ove godine prijavilo 165 kandidata iz 5 zemalja susjednih zemalja, različitih dobnih skupina od učenika nižih razreda osnovne škole do studenata na muzičkim akademijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kad se gledaju ostala pijanistička natjecanja, radi se o zavidnoj brojci kandidata. Ovo je skup glazbenika različite dobi, ali svi imaju jednu želju - da se što bolje iskažu i interpretiraju na izvrsnim koncertnim klavirima Steinway & Yamaha CFX - rekao je ravnatelj Matačić.

- Glazbeno natjecanje je u umjetničkom smislu velik događaj i prilika za sve mlade pijaniste, a Varaždinskoj je županiji važan u području kulture i turizma jer će ovdje boraviti dvjestotinjak ljudi koji će vidjeti što grad nudi u turističkom i gospodarskom smislu i to je lijepa promocija Varaždina i Varaždinske županije - rekao je zamjenik župana Alen Kišić, koji je ujedno i otvorio natjecanje koje spaja dva velika brenda Varaždina, vrhunsku Glazbenu školu i akademika Juricu Muraja, jednog od najvećih varaždinaca u povijesti grada i županije.

- Natjecanje je postalo tradicija, broj natjecatelja je sve veći što dokazuje kakav ugled ima Glazbena škola Varaždin u svijetu glazbe - dodao je Kišić.

Natjecanje koje je otvoreno za javnost, održavati će se do utorka 15. ožujka ove godine, kada će se u 19 i 30 sati održati završni koncert i proglašenje laureata natjecanja u Velikoj koncertnoj dvorani škole.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci