Vijesti / Kultura

Pijanist Ivan Bobić osvojio Grand Prix na međunarodnom natjecanju u Makedoniji

Pijanist Ivan Bobić osvojio Grand Prix na međunarodnom natjecanju u Makedoniji

Mladi varaždinski pijanist i skladatelj Ivan Bobić, student 4. godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i korepetitor suvremenog plesa i baleta u glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima, na natjecanju 'Art In Veles' u Makedoniji osvojio je prvo mjesto (100/100 bodova) u kategoriji klavir, te nagradu 'Grand Prix' kao sveukupni pobjednik natjecanja.

- Mladi je pijanist na natjecanju, uz klasičan repertoar, praizveo i svoju klavirsku sonatu 'Uspavanka djetinjstvu', u kojoj dječje melodije izvodi na moderan način primjenjujući proširene tehnike sviranja time donoseći melodijske i konceptualne novitete u izvođenje moderne klasične glazbe - stoji u priopćenju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Bobić se ovom prigodom osobno zahvaljuje organizatoru festivala profesoru Lazaru Atanasovu na srdačnom gostoprimstvu, pokrovitelju festivala maestru Lazaru Miletiću, ravnatelju Darku Domačinoviću i dekanici Heleni Sablić-Tomić na logističkoj potpori, svojoj prvoj profesorici Barbari Bego Bojić, prof. Konstantinu Krasnitskom, a ponajviše prof. Yuliyi Krasnitsky, koja je Ivana pripremala za natjecanje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci