Vijesti / Kultura

Ovog četvrtka Miroslav Klemm predstavlja svoju knjigu Varaždinski zvjerinjak

Ovog četvrtka Miroslav Klemm predstavlja svoju knjigu Varaždinski zvjerinjak

U četvrtak, 3. rujna, s početkom u 19 sati, u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, održat će se predstavljanje knjige 'Varaždinski zvjerinjak' autora Miroslava Klemma.

Tema se odnosi na prikaze četrdesetak, od gotovo stotinjak, životinjskih likova koliko ih je profesor Klemm pronašao oblikovanih u kamenu, žbuci, kovanom željezu i drvu na pročeljima i u interijerima varaždinskih crkava, palača i kuća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miroslav Klemm, umirovljeni kustos i muzejski savjetnik cijeli radni vijek, proveo je u Gradskom muzeju Varaždin, baveći se ponajprije zbirkama Kulturnopovijesnog odjela u toj ustanovi.

Usto je istraživao i varaždinsku povijesnu jezgru i pomno bilježio njezino stanje i promjene nastale uslijed raznih okolnosti, od kojih su neke izazvane i izravnom ljudskom intervencijom, što je često vrlo kritički i javno isticao.

Također, u svojim revnim promatranjima varaždinskih vizura pronalazio je i detalje koji uglavnom izmiču vidokrugu njegovih sugrađana, pa da bi im na njih skrenuo pozornost, svoja opažanja smjestio je u dosad tri objavljene knjige.

Ova izdanja pobudila su zanimanje stručne, ali i šire javnosti, pa je u tom nizu foto eseja objavljena ova, četvrta po redu, knjiga Varaždinski zvjerinjak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci